Архів
Вівторок,
26 жовтня 2021 року

№ 78 (19926)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Дебати навколо НАТО

Михайло ВЕДМІДЬ.

МИНУЛОГО тижня внаслідок ворожих обстрілів дістали поранення шестеро військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил. Це вдвічі більше, ніж за попередні сім днів.

Тим часом окупаційна адміністрація в Донецьку заявила, що припиняє блокування штаб-квартири Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ у міському готелі «Park Inn». Про це ввечері 23 жовтня повідомив так званий мер Донецька. Він заявив, що пікетувальники «зробили важливу справу», проте через спалах коронавірусу їм треба перейти у соцмережі.

За словами донецького «мера», місія ОБСЄ нібито почала «взаємодіяти» з бойовиками та «проводити спільні заходи». Проте, зауважує «Радіо Свобода», жодних повідомлень від самої ОБСЄ про якусь взаємодію з російською окупаційною адміністрацією немає.

Як повідомили у Міноборони України, минулої п’ятниці, 22 жовтня, прибула третя партія безпекової допомоги від США. Попередні дві партії було доправлено до України 10-го та 18 жовтня. Загалом — на 60 млн доларів.

За словами начальника Головного управління логістики Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Шевцова, до третьої партії вантажу входять протитанкові ракетні комплекси «Джавелін», медаптечки, а «також боєприпаси до тієї зброї, яка у нас є під калібри НАТО». Генерал окремо наголосив, що це зближує нас із державами Північноатлантичного альянсу.

Неначе почувши його слова, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков визнав, що Росія не може перешкодити вступу України до НАТО. Після чого додав, що «у разі продовження зближення України і НАТО в Росії буде зроблено все, що необхідно». Проте, що саме, не уточнив.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
У тіні — десятки мільярдів
Читати
Мабуть, будемо з гречкою
Читати
Декого зобов’яжуть вакцинуватися
Читати
Приладів фіксації більшає
Читати
Штрафи по-новому
Читати
Визначились із пробним ЗНО
Читати
Повертають відібране
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове