Архів
Вівторок,
26 жовтня 2021 року

№ 78 (19926)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • У Верховній Раді

Бюджетна рутина

Марина ТІШКОВА.

У парламенті триває розгляд проєкту держбюджету-2022. Аби не обділяти увагою інші питання, у четвер скликали позачергове засідання, на якому розглянули шість законопроєктів, ухвалили три закони.

ЯК БУЛО констатовано, щорічно Україна споживає близько 92 млн тонн нафтового еквівалента енергії і має чи не найбільш енергоємну економіку у світі, що в нинішні часи означає глухий кут. Тож, аби підвищити енергетичну ефективність, спільними зусиллями (крім «ОПЗЖ») депутати ухвалили відповідний закон. Він установлює цільовий показник щорічного скорочення споживання енергії, вимоги до рівня енергоефективності для закупівель та оренди будівель органами влади і місцевого самоврядування, зобов’язує великих підприємців проводити енергоаудит кожні чотири роки. В цьому ж руслі внесено зміни до законодавства щодо виробництва біогазу: встановлено визначення цього поняття та прописано механізм, що має стимулювати розвиток ринку (а економічний потенціал виробництва метану з відходів оцінювався у 2018 році в 6,8 млрд куб. м).

Також посилено вимоги до безпечності харчових продуктів, призначених для дітей віком до трьох років. Відповідним законом заборонено застосовувати ароматизатори, барвники, консерванти, стабілізатори тощо.

Коронавірус міцно стиснув Україну в лещатах, тож традиційна «Година запитань до уряду» була присвячена саме йому. Міністр охорони здоров’я В. Ляшко поінформував про кроки влади для протидії пандемії: за його даними, впродовж року вдалося налагодити роботу заводів із виробництва кисню (сумарний розрахунковий кисневий потік сьогодні становить 977 тисяч літрів на хвилину). Закуплено для медпрацівників засоби індивідуального захисту. Із квітня по вересень Національна служба здоров’я перерахувала лікарням, які займаються ковідними хворими, майже 5 мільярдів гривень. Нині вартість лікування одного пацієнта становить у середньому 22 тисячі гривень, тож додаткових 5 мільярдів зарезервували для медзакладів до кінця року. Також глава МОЗ запевнив, що придбано потрібну кількість необхідних препаратів.

Очевидно, роздратований коронавірусними антирекордами минулого тижня, В. Ляшко різко пройшовся по «ковідіотах та антивакцинальниках», котрих, на його думку, вистачає і за кордоном, і в Україні. «Це рух не проти системи — це відсутність розуміння цінності свого здоров’я і відтермінування повернення до нормального життя», — наголосив міністр.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
У тіні — десятки мільярдів
Читати
Мабуть, будемо з гречкою
Читати
Декого зобов’яжуть вакцинуватися
Читати
Приладів фіксації більшає
Читати
Штрафи по-новому
Читати
Визначились із пробним ЗНО
Читати
Повертають відібране
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове