Архів
П’ятниця,
22 жовтня 2021 року

№ 77 (19925)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Природа і ми

Оце так гриб!

Тетяна ПАНАСЮК.

Фото з відкритих джерел.

Цього року завдяки рясним дощам грибів хоч відбавляй. І малих, і великих. Традиційно серед любителів тихого полювання найбільше цінуються білі.

ЗНАЙТИ такого гриба — це вже удача. А якщо він завважки майже два кілограми, то годі й казати. Саме на такого гіганта днями натрапила 32-річна Оксана Семеняко з Чернігова.

Білого велетня вона знайшла у лісі біля Голубих озер неподалік Ріпок.

«Туди по гриби я поїхала з чоловіком Сергієм і трьома нашими друзями, — розповіла жінка місцевому виданню «Гарт». — На місце ми прибули після обіду, а вже до п’ятої вечора назбирали чотири ящики і ще кілька кошиків грибів. Лише ми на двох із чоловіком вишукали 248 боровиків! І друзі приблизно стільки ж. Тобто пів тисячі білих на компанію. А скільки вполювали красноголовців, обабків, польських і лисичок, уже й не рахували. На білого чудо-гриба я натрапила у траві біля поваленого дерева. Коли зрізала, то виявилося, що він молодий і зовсім не червивий. Вдома зважили цього «малюка» — затягнув на 1 кілограм 900 грамів».

Але, за словами Оксани, це не найбільша її знахідка в лісі. 2015-го їй трапився білий гриб вагою 2 кілограми 900 грамів! А цьогорічного велетня підсмажили і з’їли того ж вечора усією дружною компанією.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Проблеми ще й з електрикою
Читати
Небезпека посилюється
Читати
Підтримка для меліорації
Читати
Змушені сидіти вдома
Читати
Поживилися під час чуми
Читати
Розум і наполегливість
Читати
Iнфекція в їдальнях
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове