Архів
П’ятниця,
22 жовтня 2021 року

№ 77 (19925)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

Разом переможемо

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Традиційно у жовтні, коли країна вшановує своїх захисників і захисниць, до воїнів на передову відправляється артистичний десант, аби створити тим, хто оберігає наші мир і спокій, атмосферу свята. І нагадати: про них пам’ятають, їм дякують, за них уболівають.

ЗОКРЕМА, на Луганщину завітав музичний гурт «Папа Карло». Його учасники дали концерт усього за кілька кілометрів од лінії розмежування. До речі, нинішнього року, вперше за 30 років незалежності України, 14 жовтня у місті Сєверодонецьк, яке тепер є адміністративним центром Луганської області, відбувся військовий парад із проходженням особового складу і техніки.

Днями на Донеччину, навантажені смаколиками, із концертом рушили й артисти з села Бугаївка, що на Ізюмщині, — школярі, вчителі, культпрацівники, доярки, механізатори. Вшанували полеглих, привітали захисників і захисниць, що тримають оборону нашої країни. За сім років війни таких поїздок було, напевне, близько сотні. Окрім караваїв, спечених у селі й піднесених на вишитих рушниках, воїнам підрозділу вручили також конверти з дитячими малюнками та кошти на поповнення рахунків мобільних телефонів. Ведуча концерту Катерина Малютина пригадує 2014 рік, коли в селі зупинився підрозділ Нацгвардії на чолі з генералом Сергієм Кульчицьким. Керівник господарства Андрій Ровчак запитав тоді, чим може допомогти хлопцям. Генерал відповів традиційно: мовляв, у них усе є. Хіба що було б добре «підкинути грошей на мобілки», аби бійці могли частіше телефонувати рідним — матерям, дружинам, сестрам… Як батько, Сергій Кульчицький розумів, наскільки це важливо. Сьогодні армія і Нацгвардія забезпечені краще, ніж тоді, але для селян поповнення телефонів воїнів стало традицією. Кажуть, що роблять це у пам’ять про легендарного генерала.

— Поки тут, на кордонах, стоїте ви, ми стоїмо на сцені, аби підтримати вас добрим словом, гарною піснею, аби сказати: ми разом, і Україну ніхто не переможе, — сказала зі сцени ведуча Катерина Малютина.

На фото автора: юні сільські артисти під час виступу перед воїнами.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Проблеми ще й з електрикою
Читати
Небезпека посилюється
Читати
Підтримка для меліорації
Читати
Змушені сидіти вдома
Читати
Поживилися під час чуми
Читати
Розум і наполегливість
Читати
Iнфекція в їдальнях
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове