Архів
П’ятниця,
22 жовтня 2021 року

№ 77 (19925)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Нема кому агітувати

Микола Москаленко.

В УКРАЇНІ винесено перший вирок за підробку, а точніше, за видачу фальшивого сертифіката про вакцинацію від коронавірусу. Виніс його Павлоградський районний суд Дніпропетровської області. Кари зазнав місцевий лікар, котрий за чималу суму вніс дані про щеплення, якого не було. Тепер цей медик повинен сплатити 34 тисячі гривень штрафу, а крім того, його на рік позбавили права працювати за фахом.

Кабмін тим часом готує проєкт доповнення до Кримінального кодексу України, аби внести до нього статтю про відповідальність за подібні зловживання. Позаяк видача фальшивих довідок про вакцинацію вже теж стала «епідемією». А у Дніпрі з нагоди судового вироку несумлінному лікареві знову почались розмови про «обов’язкову вакцинацію в регіоні деяких категорій населення». Серед них називають і людей пенсійного віку, переважна більшість яких вперто відмовляється це робити. За даними Міністерства охорони здоров’я, з 11 мільйонів пенсіонерів нині щепилося менше чверті.

Щоправда, як це втілювати на практиці, поки що ясності нема. Адже до активної так званої агітаційно-інформаційної кампанії збираються залучати, зокрема, відділення Укрпошти на місцях. І це тоді, коли у сільській місцевості поштові відділення зв’язку практично всюди згортають. А якщо «райком зачинено» — кому ж тоді «іти на фронт»?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Проблеми ще й з електрикою
Читати
Небезпека посилюється
Читати
Підтримка для меліорації
Читати
Змушені сидіти вдома
Читати
Поживилися під час чуми
Читати
Розум і наполегливість
Читати
Iнфекція в їдальнях
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове