Архів
П’ятниця,
22 жовтня 2021 року

№ 77 (19925)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

ОБСЄ під замком

Михайло ВЕДМІДЬ.

БЛОКУВАННЯ роботи Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні триває. Бойовики російських збройних формувань своєю «акцією протесту», яка розпочалася ще 15 жовтня, заблокували готель у тимчасово окупованому Донецьку, де розміщені міжнародні спостерігачі.

Приводом для цього, нагадаємо, стали події минулої середи, 13 жовтня. Того дня на ділянці розведення в районі Золотого проросійські бойовики вдалися до грубої провокації: група озброєних осіб із пов’язками СЦКК (спільний центр із контролю та координації) під виглядом проведення робіт із розмінування здійснювала розвідку залишених українськими військовими позицій.

Опергрупа ЗСУ затримала одного з них — Косяка Андрія Валентиновича, 1978 року народження. У нього вилучено зброю та боєприпаси. Також правоохоронці України підозрюють цього громадянина у скоєнні ще 2010-го тяжкого злочину — умисного вбивства.

У відповідь окупаційна адміністрація в Донецьку і влаштувала вже згадану «акцію протесту». А 17 жовтня окупанти також заблокували виїзд із патрульної бази СММ ОБСЄ в тимчасово окупованій Горлівці і заборонили спостерігачам залишати готель. Утім, уже у другій половині наступного дня місія в Горлівці відновила патрулювання. На відміну від Донецька, де «акція протесту» тривала і 19-го, і 20-го жовтня.

До речі, українська делегація у ТКГ ще 18 жовтня заявила, що утримання спостерігачів ОБСЄ озброєними людьми в окупованій Горлівці має ознаки міжнародного тероризму. І закликала міжнародне співтовариство надати оцінку таким діям російської сторони.

А от міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на якесь конкретне покарання Росії з боку ОБСЄ не розраховує. Він нагадав, що ОБСЄ є консенсусною організацією, тому без згоди Росії ухвалити «жодне серйозне рішення» неможливо. Як у воду дивився: чинна голова ОБСЄ, глава МЗС Швеції Анн Лінде та генсекретарка ОБСЄ Гельга Шмід у середу, 20 жовтня, у спільній заяві закликали усунути перешкоди у свободі пересування Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. І все.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Проблеми ще й з електрикою
Читати
Небезпека посилюється
Читати
Підтримка для меліорації
Читати
Змушені сидіти вдома
Читати
Поживилися під час чуми
Читати
Розум і наполегливість
Читати
Iнфекція в їдальнях
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове