Архів
Середа,
13 жовтня 2021 року

№ 75 (19923)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Олімпійський урок

Футбольно-бадмінтонні пристрасті

Микола МОТОРНИЙ.

На Полтавщині у славних Лубнах, на базі місцевого лісотехнічного коледжу, відбувся Олімпійський день, присвячений пам’яті Федора Шпига.

ГОСТІ та учасники долучилися до цікавих спортивних дійств: двох футбольних турнірів — Кубка Андрія Біби серед вихованців ДЮСШ Посульського краю і Кубка «Юність Посулля» серед студентських команд імені головного редактора газети «Сільські вісті», Героя України Івана Васильовича Сподаренка; чемпіонату з бадмінтону серед школярів і студентів «Лубенський воланчик» та традиційного Олімпійського уроку.

А стартував Олімпійський день з ярмарки смаколиків — пиріжків, тістечок, тортиків, вареників, галушок тощо, які приготували студенти Лубенського лісотехнічного коледжу. Все було швидко розпродано, і гості вирушили подивитися перебіг подій на футбольних і бадмінтонному майданчиках.

Щодо Олімпійського уроку, то його вперше вирішили провести не в актовій залі, а на свіжому повітрі. Зі студентами і школярами спілкувалися колишній капітан київського «Динамо», найкращий футболіст Радянського Союзу, голова Всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч» Андрій Біба та президент Професіональної футбольної ліги України Олександр Каденко.

На турнірах усі команди самовіддано боролися за перемогу. У напруженій боротьбі Кубок Андрія Біби здобули юні спортсмени Гребінківської ДЮСШ. Друге місце виборола команда Пирятинської ДЮСШ, третє посіла команда Заводської ДЮСШ.

Серед студентських команд на турнірі «Юність Посулля» місця розподілились таким чином: на першому — команда «Явір» ДП «Смілянське ЛГ», другому — Лубенський лісотехнічний коледж, на третьому місці — ВСП «Лохвицький механіко-технологічний фаховий коледж» ПДАУ.

Всі учасники змагань отримали нагороди та відзнаки, а команди — футбольні м’ячі.

У першому турнірі з бадмінтону серед учнівської та студентської молоді «Лубенський воланчик» змагалося майже 50 юнаків і дівчат Посульського краю. Переможцями у парних змаганнях серед студентів стали Олександр Акусок та Олександр Буторін (лісотехнічний коледж). В індивідуальних чемпіонський титул здобув Владислав Городищенко (лісотехнічний коледж). Організатори Олімпійського дня вирішили зробити турнір «Лубенський воланчик» традиційним.

А наступного дня в лісотехнічному коледжі сталася ще одна знакова подія. Міський голова Лубен Олександр Грицаєнко надав директору закладу Романові Сендзюку усі дозвільні документи на спорудження нового мультифункціонального спортивного майданчика. Відразу на місці зробили розмітку, і на будові вже почала працювати техніка. Загалом втілення проєкту обійдеться у понад пів мільйона гривень: 10 відсотків спонсорує місто, решту — держава.

На прощання запитав у Романа Васильовича: «Критий бадмінтонний майданчик є. А коли з’явиться просто неба?». Не вагаючись, директор відповів: «Пообіцяли дітям — зробимо! Упродовж місяця буде готовий». А Сендзюк слово тримає. Тож чекайте репортаж із відкриття…

На фото автора: Андрій Біба вручає кубок команді-переможниці.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
I одяглися, і наїлися
Читати
Отруті біля заповідника не місце
Читати
Невакцинованим — обмеження
Читати
Навіщо було виокремлювати?
Читати
Перевіряють їдальні
Читати
Автомобілів побільшало
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове