Архів
Середа,
13 жовтня 2021 року

№ 75 (19923)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • У Верховній Раді

Зима буде непростою

Марина ТІШКОВА.

«Святе місце» довго не пустує — цим крилатим висловом можна охарактеризувати результат напруженого пленарного тижня. У п’ятницю «спікеріада» була остаточно завершена на користь Р. Стефанчука, першого заступника переможеного Д. Разумкова і вірного експредставника Президента у парламенті.

КОНКУРЕНЦІЮ провладному кандидату складали опозиціонери з фракції «Євросолідарність» Олексій Гончаренко та Яна Зінкевич, але в них, певна річ, шансів не було. Хоча, до речі, Яна зібрала у рейтинговому голосуванні 146 «за», тиснули на зелені кнопки навіть «слуги». Дехто з експертів прогнозує, що тепер у парламенті зникне навіть та видимість дотримання процедур і регламенту, яку гарантував Д. Разумков просто задля збереження репутації. Все частіше й виразніше лунає слово «узурпація»...

Між кадровими питаннями та закулісними інтригами депутати знайшли час для соціальної сфери. Як і обіцялося, внесено зміни до держбюджету-2021, згідно з якими видатки на виплату субсидій збільшено на 12 млрд грн. Нагадаємо, влада, формуючи головний кошторис країни на нинішній рік, дещо прорахувалась у спроможності населення самостійно оплачувати комуналку, тож довелося «з коліс» виправляти ситуацію. Всього ж загальний фонд держбюджету було збільшено на 39,41 млрд грн. Крім субсидій, іще виділено 5,7 млрд грн на покриття дефіциту для виплати грошового забезпечення Збройних сил, 2 млрд гривень — на оплату пакета надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19. Решта, очевидно, пішла на «велике будівництво» об’єктів інфраструктури.

У традиційну «Годину запитань до уряду» про стан паливно-енергетичного комплексу поінформував міністр енергетики Г. Галущенко. «Цей опалювальний сезон, безумовно, буде складним, і він проходитиме на тлі міжнародної енергетичної кризи», — наголосив глава відомства. При цьому пояснив, що основний акцент у зв’язку з цим зроблено на атомні електростанції, котрі покриватимуть збільшення споживання електрики. Газу на зиму, також запевнив Г. Галущенко, вистачить: накопичено 18,8 мільярда кубів. А завдяки комунальному меморандуму тарифи на опалення та гарячу воду буцімто мають бути стабільними.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
I одяглися, і наїлися
Читати
Отруті біля заповідника не місце
Читати
Невакцинованим — обмеження
Читати
Навіщо було виокремлювати?
Читати
Перевіряють їдальні
Читати
Автомобілів побільшало
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове