Архів
Середа,
13 жовтня 2021 року

№ 75 (19923)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Читач — газета

Збільшення серця —
це реакція на стреси

«Зятеві нещодавно поставили діагноз кардіомегалія, тобто «бичаче серце». Це трохи дивно, адже він веде здоровий образ життя, не курить, не зловживає алкоголем. Яка причина хвороби, і чи є народні засоби оздоровлення?»

Кіра П.

Чернігівська область.

 

КАРДІОМЕГАЛІЯ («бичаче серце») характеризується збільшенням розмірів серцевої камери або міокарда. Часто збільшення серця є реакцією на стреси, яких зазнає серцевий м’яз. Кардіомегалія переважно розвивається на тлі інших патологічних станів типу ожиріння, гіпертонії.

Збільшене серце спостерігається за деяких серцево-судинних захворювань, зокрема коронарної хвороби. Ця патологія потребує уваги, бо будь-якої миті може настати декомпенсація, що становить загрозу розвитку серцевої недостатності. Тому треба стежити за своїм станом і у разі його погіршення вчасно звертатися до лікаря. Гіпертрофоване серце, попри те що воно добре скорочується, погано розслабляється.

Щодо народних засобів, то для цього потрібна індивідуальна консультація хворого з підтвердженим у кардіолога діагнозом. Треба також зважати на препарати, які вживав зять читачки, щоб не нашкодити йому, призначивши аналогічні фітозасоби. Наприклад, підтримують роботу серця препарати горицвіту, але рекомендувати їх можна лише у тому разі, якщо пацієнт не вживає серцевих глікозидів у вигляді фармацевтичних препаратів.

Тому рекомендую уточнити діагноз, деталі захворювання, призначені ліки, а вже потім звертатися до фітотерапевтів.

Любов САЛІЙ, фітотерапевт.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове