Архів
П’ятниця,
1 жовтня 2021 року

№ 72 (19920)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Пригода

«Воскресла» через чотири місяці

Микола МОСКАЛЕНКО.

Просто неймовірна історія! На Волині родичі поховали жінку, а через чотири місяці вона… повернулася додому.

61-РІЧНА Валентина Рижкова мешкає у селі Грушівка, що у Ковельському районі. Вона потерпає від важкої форми деменції. Наприклад, може вийти з дому і вже за ворітьми забутися, хто вона така та куди йде. Саме так і сталося з нею два роки тому. Її довго шукали всім селом, але, на жаль, марно. Жінка була оголошена в розшук.

А на початку літа рідним зниклої зателефонували з відділка поліції та розповіли, що знайшли неподалік села тіло невідомої жінки. Вся сім’я поїхала на впізнання. Зробити це було складно, бо небіжчиця померла давно, але ні літня мати зниклої, ні її син, ні невістка навіть не засумнівалися в тому, що це саме Валентина. Її впізнали і за схожим одягом, в який жінка любила вдягатись, і за тілобудовою. «Ми були впевнені, що поховали мою дочку, були в жалобі, вже навіть змирилися з цією втратою», — потім переповідала цю історію мати зниклої на ім’я Юстина.

Однак уже через чотири місяці після траурної церемонії рідних зниклої спантеличив дзвінок із обласної психіатричної лікарні. Медики сказали, що опритомніла жінка, яку вони геть знесиленою виявили на вулиці. І що вона стверджує: її звуть Валентина Рижкова, у неї в Грушівці живуть мати, рідний брат, син і невістка.

Можна тільки уявити, який щасливий шок пережили родичі, коли в одній із палат того медзакладу їм кинулася в обійми рідна людина, яку вони так оплакували.

То кого ж тоді насправді поховали на сільському кладовищі? Поки що не відомо. Тим часом для місцевої поліції це стало приводом для порушення кримінальної справи. Нині тіло ексгумували і провадять експертизу.

Натомість пані Валентина тепер змушена через суд у Ковелі доводити, що жива. Адже її офіційно визнали мертвою, викреслили з усіх реєстрів! Усе це ходіння, клопоти, переживання…

Тим часом в Україні на тяжку форму деменції страждають майже 80 тисяч громадян. Причому якщо раніше недуга вражала здебільшого старих людей, то нині істотно «помолодшала». Такі люди потребують особливого нагляду рідних. Подібної історії могло б і не статися, якби на зап’ястку недужого був постійно одягнений браслет із вигравіруваними ім’ям, адресою та телефоном рідних. Така практика дуже ефективна, адже, як мовиться, світ не без добрих людей.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Мінус 200 тисяч субсидіантів
Читати
Паперові лікарняні, прощавайте
Читати
Покарання не буде?
Читати
Призвуть трохи менше
Читати
Відновлюватися важко
Читати
Є потреба в нових суднах
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове