Архів
П’ятниця,
1 жовтня 2021 року

№ 72 (19920)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень Наша пошта
  Версія для друку          На головну

Добровільно, але з примусу

Руслана ЗІНЧЕНКО.

В УРЯДІ замислюються над запровадженням обов’язкового ПЛР-тестування для всіх працюючих громадян, не вакцинованих од коронавірусу. Днями про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

«Ніхто нікого не примушує, проте люди повинні нести відповідальність, — сказав він в інтерв’ю «Українському радіо». — Якщо вони не хочуть вакцинуватися, тоді нехай сидять удома. Ми вивчаємо можливість запровадження обов’язкового ПЛР-тестування для невакцинованих працівників. Відбуватися воно буде за їхній рахунок». При цьому посадовець посилався на інформацію головного державного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна, що 98,1% тих, хто потрапляє з ускладненнями від COVID-19 до лікарень, — не вакциновані.

Тим часом студенти дедалі частіше скаржаться, що керівництво навчальних закладів примушує їх зробити щеплення від коронавірусу, погрожуючи в разі відмови виселенням із гуртожитків. «Згідно з рекомендаціями МОН, у гуртожитку повинні проживати тільки вакциновані студенти. Хто не бажає вакцинуватися, повинен підійти до завідуючого гуртожитку для розірвання договору на проживання…» — фото такого оголошення виклали у соціальній мережі студенти Державного університету телекомунікацій. Подібні «листи щастя» отримали слухачі деяких інших київських, а також харківських і одеських вишів.

А студенти Національного медичного університету імені О. Богомольця стверджують, що там не щепленим взагалі хочуть заборонити відвідувати пари. Водночас начебто попередили: хто пропустить 25% занять, буде відрахований. Щоправда, в закладі виправдовуються, мовляв, про відрахування мови не було. «МОЗ встановило обмеження, і НМУ має виконувати наказ. Для студентів, які не пройшли вакцинацію, буде доступне онлайн навчання, як і торік, — ідеться у дописі ректора НМУ ім. О. Богомольця Юрія Кучина. — Практичні заняття також будуть доступні за наявності або вакцинації, або ПЛР-тесту, або ж онлайн. Щодо обов’язковості щеплення або тестування при проживанні в гуртожитках — це виключно рішення студентської ради».

Нагадаємо, щеплення проти коронавірусу в Україні, як і в більшості країн, офіційно є добровільним. Обов’язкова вакцинація дорослого населення запроваджена в Саудівській Аравії, Індонезії, Туркменістані, а окремих груп населення — в Австралії, Греції, Великій Британії, Франції, Італії.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Мінус 200 тисяч субсидіантів
Читати
Паперові лікарняні, прощавайте
Читати
Покарання не буде?
Читати
Призвуть трохи менше
Читати
Відновлюватися важко
Читати
Є потреба в нових суднах
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове