Архів
П’ятниця,
24 вересня 2021 року

№ 71 (19919)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Не до військових

Руслана ЗІНЧЕНКО.

ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, військовослужбовцям Збройних сил України заборгували 1 млрд 465,8 млн гривень грошового забезпечення та інших видів фінансової допомоги.

Ще на початку вересня головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов стверджував, що влітку виплати на оздоровлення військовослужбовців були повністю зупинені. Проте Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заперечив наявність боргів перед захисниками: «Бюджету, спланованого на утримання Збройних сил України на цей рік, абсолютно достатньо. Заборгованостей на сьогоднішній день перед військовими немає і бути не може».

Тепер же заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснює, начебто кошти, необхідні для здійснення у повному обсязі одноразових обов’язкових видів виплат та деяких додаткових виплат, не були враховані в бюджеті на 2021-й рік. Але, мовляв, до ВРУ подано як невідкладний законопроєкт, яким передбачено видатки, зокрема і на покриття дефіциту грошей для виплати військовослужбовцям ЗСУ.

Невже очільник Кабінету Міністрів про це не знав? І чому необхідний законопроєкт не можна було внести завчасу, ще до літніх парламентських канікул? Мабуть, і урядовці, і депутати готувались до бучного «великого святкування» річниці незалежності. Було не до військових…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зміліли зернові засіки
Читати
У «жовтій» зоні карантину
Читати
Гуманітарна допомога для Донбасу
Читати
Розпродаж держмайна
Читати
На пенсію не проживеш
Читати
Великий крок уперед
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове