Архів
П’ятниця,
24 вересня 2021 року

№ 71 (19919)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Агов, можновладці, схаменіться!


МІНІСТР фінансів України Сергій Марченко ошелешив заявою, що українцям, яким сьогодні 40 років і молодшим, пенсія, можливо, вже не нараховуватиметься. Певна річ, це викликало величезне обурення у суспільстві. Вся ця маячня, як стверджує економіст Олексій Кущ («СВ» за 3 вересня 2021 р.), має на меті лобіювання введення накопичувальної системи другого рівня. Її пропонують як нібито панацею, а насправді це вигідно фінансовим посередникам, які з цього матимуть мільярди. Самі ж пенсіонери нічого не одержать.

Безперечно, накопичувальна пенсійна система потрібна, але не нині, коли країна переживає кризу і невідомо, коли вийде з неї. Це робиться лише за потужного зростання всіх галузей. А подібні заяви з високих трибун тільки збільшуватимуть відсоток тіні в економіці, яка й тепер чималенька.

На думку вищезгаданого фахівця, єдиний інструментарій для накопичувальної пенсійної системи, який сьогодні є реальним, — це іноземні цінні папери. Проте ціна зазначених активів може впасти, як це сталось у 2008-му. Тоді мої друзі залишились без грошей і без товару. Пам’ятаю, і в суди зверталися, проте ніхто їх не підтримав. Кошти свої так і не повернули. Куди ділися, й досі не знають. Не хотілось б, аби це повторилось. А ще всі накопичення може «з’їсти» інфляція або й компанії — посередники з управління активами. Натомість хочеться, щоб українці мали гідну пенсію. Тому Кабінету Міністрів, Верховній Раді треба подумати про адекватні пенсійні пропозиції, на які ми чекаємо. Подбати і про обслуговування пенсіонерів, котрим доводиться чекати понад три години в чергах по пенсію, бо не спрацьовує електроніка.

Валерій МАРЦЕНЮК.

м. Хмельницький.

 

Панове можновладці, ми, нинішні пенсіонери, примножували багатство України, відбудовували її. Ви, сучасні господарі, тільки розкрадаєте країну, гребете мільйонні зарплати та ще й принижуєте нас. Зрозумійте, ми більшу частину свого життя прожили в інших умовах, чесно, до них і звикли. Кожний жив економно і відкладав копійку в Ощадбанку на чорний день, страхував дітей до повноліття. Діти давно вже виросли, самі стали батьками, а грошей нема — вкрали. Така ж історія і з ваучерами, які роздавали нам на заводі. Підприємства вже давно нема, а ваучери стали непотрібними папірцями. І тепер ось трублять про накопичувальну пенсійну систему. Кому цього разу не вистачає грошей, аби зідрати зі злиденного народу останню свитку? Люди, не ведіться на чергову брехню! Ви цих грошей ніколи більше не побачите. Вкрадуть. Мине 10-20 років, і кінців не знайдете. Осядуть ваші кревні в кишенях олігархів.

Постійно звертаємося до МВФ із простягнутою рукою, в той час як могли б самі собі зарадити. Адже в Україні чимало мільярдерів і мільйонерів. Хай би виявили громадянську свідомість, поділились із державою у скрутні часи. А приклад у цьому мають подати насамперед Президент і народні депутати, які щодня з телеекранів «уболівають» за Україну. В них захмарні зарплати і премії. Це гроші платників податків. Як на мене, то краще б вони пішли на армію.

Маємо багато кровопивць у людській подобі, які смокчуть кров простих громадян, обдирають до нитки. Не встигли додати 10 гривень до пенсії, як ціни виросли. Агов, можновладці, схаменіться!

Любов КОРЕЦЬКА.

с. Манжелія

Глобинського району

Полтавської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З повагою родини з Павлиша на Кірово­градщині, Києва та Кривого Рогу.

ВІД щирого серця вітаємо з 80-річчям нашу турботливу маму, любу бабусю, дорогу свекруху та сваху, чудову тітку Катерину Григорівну Русенко з села Тишківка Новомиргородського району Кіровоградської області.

«Роки біжать, залишаючи сліди на натруджених долонях, а ти така ж бадьора, молода душею, добра та життєрадісна, — пишуть у листі до редакції рідні ювілярки. — Дякуємо за мудрість, досвід і поради, якими ти так щедро ділишся з нами. Нехай за це доля нагородить тебе сповненими щастям роками, міцним здоров’ям, а ми готові віддячувати теплом і турботою. Дуже любимо тебе і щасливі, що ти у нас є!»

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове