Архів
П’ятниця,
24 вересня 2021 року

№ 71 (19919)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Слова назад не завернеш

 Микола ЮРЧИШИН.   

ДО «СІЛЬСЬКИХ ВІСТЕЙ» звернулася група жителів села Корніївка Броварського (донедавна Баришівського) району Київщини. Люди бідкалися, що йде повне руйнування та розорення їхнього населеного пункту. Ще років десять тому в селі був чудовий клуб. Але він раптом припинив свою діяльність. Особи з кримінальним минулим зняли з будівлі двері, побили вікна.

Справно функціонували в Корніївці два фельдшерсько-акушерські пункти, які обслуговували корінних жителів та переселенців із територій, що постраждали від наслідків чорнобильської катастрофи. І ось село, в якому проживає близько тисячі людей, стало занепадати. Спершу зник один ФАП, а тепер хочуть закрити і другий. По екстрену медичну допомогу потрібно буде звертатись у Паришків, за кільканадцять кілометрів од домівки. Хіба це припустимо, особливо для пацієнтів похилого віку?

«Ми вимагаємо від влади та місцевих чиновників не вдаватися до таких необдуманих дій. Готові продовжувати свою боротьбу», — такими словами завершили свого листа небайдужі жителі.

Про це я негайно повідомив телефоном старосту Корніївки П. П. Вілянського.

— Я працюю на цій посаді буквально кілька місяців, — сказав Петро Павлович. — Щодо клубу, то це правда. Колись моя дружина працювала там завідувачкою. Тоді з усього району їздили до неї переймати досвід культурно-масової роботи. А нині маємо те, що маємо. На відновлення поки що нема коштів. Чекаємо до кращих часів. А ось стосовно ФАПу, то його справді хотіли перевести у Паришків. Там приміщення значно краще. Але ми запротестували. Сказали, що в нас хоч і не таке пристойне приміщення, але є чудовий кваліфікований фельдшер Сергій Сергійович Урбанський, який у будь-яку пору доби прийде на допомогу. На період холодів виділимо окрему кімнату для ФАПу в сільській раді — так і на опаленні заощадимо, і пацієнтам буде значно тепліше. А у перспективі плануємо збудувати амбулаторію, де б людей приймали сімейний лікар та інші спеціалісти.

Бібліотеку також ніхто не збирається закривати. Нині там понад 500 читачів, то про яке закриття може йтися? Я розумію, люди занепокоєні ситуацією, що склалась із клубом. На жаль, тут доведеться зачекати. З’являться гроші, то за мною, як кажуть, не заіржавіє.

Ви почули, шановні корніївці, що сказав ваш староста? Хочеться вірити, що його слова не виявляться пустопорожніми.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З повагою родини з Павлиша на Кірово­градщині, Києва та Кривого Рогу.

ВІД щирого серця вітаємо з 80-річчям нашу турботливу маму, любу бабусю, дорогу свекруху та сваху, чудову тітку Катерину Григорівну Русенко з села Тишківка Новомиргородського району Кіровоградської області.

«Роки біжать, залишаючи сліди на натруджених долонях, а ти така ж бадьора, молода душею, добра та життєрадісна, — пишуть у листі до редакції рідні ювілярки. — Дякуємо за мудрість, досвід і поради, якими ти так щедро ділишся з нами. Нехай за це доля нагородить тебе сповненими щастям роками, міцним здоров’ям, а ми готові віддячувати теплом і турботою. Дуже любимо тебе і щасливі, що ти у нас є!»

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове