Архів
П’ятниця,
24 вересня 2021 року

№ 71 (19919)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Сусід прямо в межі викопав вигрібну яму. Земля весь час зсовується в мій город і до будинку. Підкажіть, будь ласка, за скільки метрів од межі можна облаштовувати такі споруди і як справедливо розібратись у цій ситуації».

Микола ЧЕРЕНЬКО.

смт Смоліне Новоукраїнського району Кіровоградської області.

 

НА запитання читача відповідає смолінський селищний голова Микола МАЗУРА:

— При обстеженні місця, вказаного в листі, була виявлена яма невстановленого призначення, що частково осипалась і знаходилася однією стороною на межі садиби М. Черенька. Відстань від неї до будинку становить п’ять із половиною метрів, що допустимо згідно із ДБН Б.2.2-12:2019 (документ, який регулює питання забудови, в т. ч. відстані).

Разом із тим сусідам Миколи Миколайовича було роз’яснено про необхідність перенесення ями на один метр від межі, що допустимо для територій зі сформованою, як у нього, забудовою. Сусіди погодились і зобов’язалися виконати.            

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З повагою родини з Павлиша на Кірово­градщині, Києва та Кривого Рогу.

ВІД щирого серця вітаємо з 80-річчям нашу турботливу маму, любу бабусю, дорогу свекруху та сваху, чудову тітку Катерину Григорівну Русенко з села Тишківка Новомиргородського району Кіровоградської області.

«Роки біжать, залишаючи сліди на натруджених долонях, а ти така ж бадьора, молода душею, добра та життєрадісна, — пишуть у листі до редакції рідні ювілярки. — Дякуємо за мудрість, досвід і поради, якими ти так щедро ділишся з нами. Нехай за це доля нагородить тебе сповненими щастям роками, міцним здоров’ям, а ми готові віддячувати теплом і турботою. Дуже любимо тебе і щасливі, що ти у нас є!»

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове