Архів
П’ятниця,
17 вересня 2021 року

№ 69 (19917)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

I часточка домашнього тепла

Василь ГОРВАТ.

Закарпатська область.

Сім років тому вся наша нація згуртувалася, аби підтримати воїнів, які зі зброєю в руках стали на захист України. Особлива роль у цьому належить волонтерам. З перших днів війни вони відправляли на фронт одяг, техніку, харчові продукти.

З ЧАСОМ забезпечення армії здебільшого узяла на себе держава, але волонтерський рух не припинився. Михайло Роман — керівник громадської організації «Рух підтримки закарпатських військових — Виноградів» — із захопленням і вдячністю розповідає про мешканців району, які активно продовжують розпочату спільну справу.

Зокрема, прикута до ліжка Антоніна Антонівна Капітан із села Онок уже котрий рік в’яже спицями для військових зручні зимові капці, які не тільки зігрівають, а й нагадують про рідний дім. Ветеран праці з Виноградова Катерина Петрівна Матяш передає фронтовикам лікувальні висушені трави, детально розписуючи, як та від якої напасті їх уживати. Житель Підвиноградова Володимир Федорович Бора збирає пластикові кришечки з-під напоїв, рахунок яким вимірюється тисячами. До речі, безпосередньо із них не виготовляють протези, як дехто вважає. Але кілька вітчизняних переробних підприємств, зокрема, ТОВ «БРОВАРИ-ВТОРМА», ФОП Єланська В.О. (м. Краматорськ), ТОВ «ІНВІДВТОР» (м. Луцьк), купляють цю вторсировину, а гроші за неї, згідно із договорами, у безготівковій формі перераховують на рахунок фонду, який допомагає із протезуванням учасникам бойових дій. Приклад Володимира Федоровича наслідують діти. Цього року волонтерська громадська організація заохотила подарунком четвертокласника Максима Черничко із виноградівської ЗОШ №4, котрий зібрав найбільше кришечок з-поміж школярів.

Важко переоцінити внесок давнього мецената з Вилка Сергія Сергійовича Бряскалова, який постійно передає у шпиталі ходунки, підлокітники, милиці, медичні препарати.

Серед добрих помічників волонтерів виноградівського краю пенсіонери Ольга Олександрівна Гал, Василь Павлович Ковачик, Маргарита Юріївна Бігун із Букового.

Цими днями виноградівський рух підтримки військових підготував для захисників черговий набір необхідних на фронті речей.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Старт бюджетного процесу
Читати
Будівельний наступ на приміські села
Читати
Доплата — аж через рік
Читати
Чи буде встановлено правду?
Читати
Вчити правила можна й дистанційно
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове