Архів
П’ятниця,
10 вересня 2021 року

№ 67 (19915)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Борис Кушнірук, економіст.

Так звана податкова амністія в її нинішньому вигляді, окрім того, що виявиться абсолютно неефективною, є ще вкрай несправедливою.

По-перше, перед тим як її запроваджувати, мала відбутись тотальна перевірка статків можновладців та їхніх родин за останні 15-20 років. Лише тоді у держави були б хоч якісь моральні підстави вимагати чогось від бізнесменів, заробітчан та інших пересічних громадян.

По-друге, для решти громадян було б доцільно оголосити повну податкову амністію без сплати жодних процентів. Бо якщо, наприклад, заробітчани отримали свої доходи за межами України, то у влади не повинно бути претензій до них. Адже саме вона своєю безпорадністю, корумпованістю, неефективністю виштовхнула людей на заробітки, тому не має морального права щось вимагати від них.

По-третє, податкова амністія та «нульове» декларування були б доречними разом із одночасним зменшенням тиску на громадян так званих прямих податків — на доходи фізосіб та єдиного соціального внеску. Але про це навіть не йдеться, тому вся ця кампанія є цілком безглуздою.

Загалом запитань до того, за що проголосувало це корумповане, жахливо некомпетентне збіговисько «слуг народу», значно більше. У мене нема сумнівів, що, коли його зметуть, одним із перших постане питання про скасування нечесного в його нинішньому вигляді закону про податкову амністію.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ситуація з вугіллям незмінна і критична
Читати
Без інцидентів не обійшлось
Читати
Більшість усе ж у сім’ях
Читати
Народжуваність падає
Читати
Заповідники на електронній карті
Читати
Нова хвиля наближається
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове