Архів
П’ятниця,
3 вересня 2021 року

№ 65 (19913)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Медальний зорепад

Микола МОТОРНИЙ.

Паралімпіада-2021. На XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо українські спортсмени у черговий змагальний день здобули вісім медалей — дві золоті, дві срібні та чотири бронзові. Зокрема, «золото» здобули плавець Максим Кріпак (400 метрів, вільний стиль) та легкоатлетка Анастасія Москаленко (штовхання ядра). Для Максима це вже п’ята нагорода на цих змаганнях. Раніше українець виграв «золото» у запливі на 100-метрівці вільним стилем та батерфляєм, «срібло» — на 50-метрівці вільним стилем, «бронзу» отримав у складі чоловічої збірної в естафеті.

Срібні медалі вибороли Василь Ковальчук у змішаних змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки та плавець Олексій Федина, який фінішував другим на дистанції 100 метрів брасом. Бронзові нагороди завоювали Ірина Щетнік у стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів та дует Івана Мая та Лева Каца у настільному тенісі. Крім того, бронзовими призерками стали плавчині Яна Бережна на 100-метрівці брасом і Ярина Матло у цьому ж виді програми.

Загалом наші паралімпійці мають у Токіо вже 75 медалей (17-35-23). У неофіційному командному заліку українці йдуть шостими за якістю нагород і четвертими — за кількістю медалей. Лідирує команда Китаю — 147 медалей (68-43-36).

Футбол. Чемпіонат світу-2022. Відбірковий турнір. Казахстан — Україна — 2:2. Дві грубі помилки київського динамівця Караваєва зіпсували дебют Олександра Петракова на чолі національної збірної України. Наша команда завершила нічиєю четвертий поспіль матч відбіркового турніру мундіалю-2022. І вдруге втратила очки з аутсайдером групи — казахстанцями.

Українці швидко повели в рахунку після дальнього удару Яремчука. Роман відзначився на 91-й секунді, забивши другий найшвидший м’яч в історії нашої збірної.

Потім українські футболісти мали понад десяток нагод, щоб зняти питання про переможця остаточно, але замість того на 72-й хвилині Валіуллін, вибігши з-за спини Караваєва, рахунок зрівняв.

Вирішальний начебто штурм українців завершився голом Сікана, якого Петраков не побоявся випустити, хоча досі Данило ніколи не грав у першій збірній. Однак поки наша команда раділа, Валіуллін вдруге втік од Караваєва, Забарний вдруге не підстрахував, а П’ятов удруге в матчі пропустив у ближній кут. Ось і маємо сумний підсумок — 2:2.

На думку головного тренера збірної України Олександра Петракова, проти Казахстану не вистачило реалізації та функціональної готовності: «Навіть не знаю, що сказати. На 93-й хвилині забиваємо м’яч, я вже радію, а потім одна подача — і гол. Люди грають у Лізі чемпіонів, але припускаються таких помилок… Виходять один на один і не можуть реалізувати! Я ж не можу вийти і забити замість них. Непогано грали перші 25-27 хвилин, потім припинили. Потім знову почали грати…

Звичайно, всі засмучені. Важко грати на штучному полі, ноги втомлені у всіх. Тепер летіти п’ять із половиною годин до Києва, де 4 вересня гра з Францією. Але будемо викладатися по повній».

У відборі ЧС-2022 збірна України набрала чотири очки і наразі посідає в групі друге місце.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тільки добровільно
Читати
Поки що паперові
Читати
Розбіжності у вартості великі
Читати
Викрадають проукраїнських активістів
Читати
Житлова проблема залишається
Читати
Чи уникнемо вугільної кризи
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове