Архів
П’ятниця,
3 вересня 2021 року

№ 65 (19913)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Загинув на передовій

Михайло ВЕДМІДЬ.

ТИЖДЕНЬ розпочався сумною новиною: у понеділок, 30 серпня, на Луганщині загинув військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила старший солдат Роман Задорожний. 27-річний боєць родом зі Львівщини...

Ось що розповіли про трагедію бойові товариші загиблого героя: «Роман разом зі своїми побратимами перебував на бойовому чергуванні. Саме в цей момент бойовики здійснили обстріл наших позицій із ручних протитанкових гранатометів та кулеметів різних калібрів. Унаслідок обстрілу відбулося займання сухої трави в районі бойового поста, на якому перебував Роман Андрійович. Для того, щоб унеможливити подальше загоряння позиції, старший солдат Задорожний разом з іншими військовослужбовцями почав локалізовувати пожежу та гасити полум’я, і саме в цей момент, під час переміщення воїна від одного осередку пожежі до іншого, бойовики здійснили прицільний обстріл з протитанкової керованої ракети, внаслідок чого Роман Андрійович дістав поранення, несумісні з життям.

Побратими та командування підрозділу, де старший солдат Задорожний Роман Андрійович проходив службу вже майже п’ять років, згадують його як дуже сміливого, відповідального, порядного, працьовитого та кваліфікованого військовослужбовця, гарного воїна, який постійно виявляв розумну ініціативу та завжди був надійною підтримкою й опорою для своїх командирів і побратимів».

Того ж дня внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення, ще один військовий — мінно-вибухової травми, підірвавшись на невизначеному вибуховому пристрої.

Поранених воїнів було терміново доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників — середнього ступеня тяжкості, повідомили у штабі ООС.

У середу, 1 вересня, відбулося позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи. Сторони обговорили численні грубі порушення режиму припинення вогню, в тому числі обстріли противником Авдіївки. Йшлося також про роботу координаційного механізму для профілактики подібних ексцесів. Зокрема, про позицію української делегації, яка полягає в тому, що Підгрупа з безпеки має бути частиною координаційного механізму і саме з її допомогою сторони мають верифікувати порушення режиму припинення вогню. «Ми вимагаємо від російської сторони вжити негайних заходів щодо порушень режиму припинення вогню та повернутися до його повного дотримання», — наголосила українська сторона у ТКГ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тільки добровільно
Читати
Поки що паперові
Читати
Розбіжності у вартості великі
Читати
Викрадають проукраїнських активістів
Читати
Житлова проблема залишається
Читати
Чи уникнемо вугільної кризи
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове