Архів
П’ятниця,
3 вересня 2021 року

№ 65 (19913)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Презентація життєвої мудрості

Микола ПЕТРУШЕНКО.

Полтавська область.

ВЕЛЕЛЮДДЯ, гомін, жвавий обмін думками, пісня — саме така атмосфера панувала того вечора у Публічній бібліотеці імені Г. Сковороди, що в селищі Чорнухи Полтавської області. Звичайний режим роботи порушив 80-річний Петро Карпенко з села Постав-Мука, який представив збірку своїх віршів «Загублена правда». Супроводжували поета односельчанки — учасниці місцевого ансамблю, які виконували пісні на слова та музику Петра Федоровича. З такої нагоди працівники бібліотеки організували в яблуневому саду на території цього закладу літературно-музичні гостини «Мій край — колиска слова і зерна». Було по-домашньому щиро і задушевно, що сподобалось би й Сковороді (дійство відбувалося по сусідству з його музеєм).

Це, без перебільшення, була презентація життєвої мудрості. Міркуйте самі: у поважному віці Петро Федорович не втратив захоплення творчістю, продовжує брати активну участь у культурному житті села. А йому є що передавати молоді.

Зі шкільних років він грав у духовому оркестрі. Самотужки опанував баян. Написав понад 30 пісень. Тривалий час очолював сільський будинок культури. Тож це був не просто звіт поета, композитора і виконавця. Присутні сприйняли все як урок мудрості та відданості рідному краю. Саме завдяки таким людям і тримається нині село. По суті, Петро Карпенко — корінь, який у повінь не дає замулити джерело рідної культури.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове