Архів
П’ятниця,
3 вересня 2021 року

№ 65 (19913)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Отакий чорний запорожець!

Людмила ШУНКОВА.

смт Іванків

Київської області.

 У КИЄВІ на кафедрі фізичної культури та спорту Національного університету біоресурсів і природокористування відбулися змагання чемпіонату України серед ветеранів важкої атлетики.

Учасниками змагання стали майже 80 спортсменів з усіх куточків України. Зокрема, викликає захоплення Петро Максимович Базюченко з Бориспільського району Київщини — 91-річний важкоатлет-гирьовик, чемпіон України та світу, кандидат економічних наук.

Укотре приємно вразив своїми досягненнями і наш земляк багаторазовий чемпіон-рекордсмен України та СНД, дворазовий чемпіон і срібний призер Європейських ігор, віцечемпіон чемпіонату Європи, чемпіон і триразовий віцечемпіон чемпіонату світу серед майстрів важкої атлетики, президент Ліги майстрів важкої атлетики та аматорів функціонально-силового спорту України Ігор Томченко (на фото). Прикметно, що він прибув на змагання із зони ООС, де з жовтня минулого року служить командиром підрозділу управління 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців в Авдіївці, одній із гарячих точок на Донбасі.

Ігор виступив у ваговій категорії до 109 кілограмів і став абсолютним чемпіоном України, встановивши при цьому п’ять рекордів: два — у ривку, ще два — у поштовху й один у сумі двоборства. Його особистий результат на цих змаганнях — 125 кг у ривку та 150 кг у поштовху. За свої перемоги на чемпіонаті України Ігор Томченко удостоївся золотої медалі, кубка, диплома і сертифіката про встановлення рекордів. Як йому вдалось успішно підготуватися до таких важливих змагань, перебуваючи на війні?

— Командування бригади не проти моїх тренувань, — говорить спортсмен-воїн. — Адже свої обов’язки я виконую належним чином, як усі. А мої побратими ще й заохочують до спортивних занять, цікавляться моїми рекордами. Тренуюсь я в актовому залі, де обладнав спеціальний поміст, придбав професійні важкоатлетичні диски, стійки для присідань. Тобто маю все необхідне. За винятком того, що кидати важку штангу не можу, бо, падаючи, вона спричиняє гуркіт, який можна сплутати з початком ворожого артилерійського обстрілу. Звичайно, на війні підтримувати гарну фізичну форму не просто: даються взнаки моральна втома од військових дій, психологічне навантаження від денних і нічних нарядів. Але попри все тренуюсь. Інакше вже не можу.

Справді, нашому ветеранові розслаблятися ніколи. Попереду нові старти. З 15-го по 25 жовтня нинішнього року відбуватиметься чемпіонат Європи з важкої атлетики. Зичимо нових перемог на світових аренах!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове