Архів
П’ятниця,
3 вересня 2021 року

№ 65 (19913)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Не сійте розбрату в суспільстві

ОДНІЄЮ рукою влада запускає програму доступних іпотек, іншою — не полишає законодавчих спроб обкласти громадян, які прагнуть поліпшити свої житлові умови, новими здирницькими податками при купівлі нерухомості. Зокрема, це стосується програми «Доступна іпотека 7%», яка дає змогу нашим громадянам, сплативши банку мінімальний перший внесок у розмірі 15 відсотків вартості нерухомості, придбати у власність житло, якому не більше трьох років. Охочі є, та не всім попри розрекламовану доступність щастить узяти такий пільговий іпотечний кредит.

Не меншу хвилю обурення викликає і законопроєкт № 5600, остаточне ухвалення якого призведе до істотного подорожчання процесу придбання нової квартири. Урядовці хочуть увести обов’язковий податок на додану вартість 20% за будь-якого продажу первинного житла, а також податок на прибуток 18% для фізичних осіб при укладанні третьої та наступних угод із продажу нерухомості за рік. Багато молодих сімей фінансово не потягнуть такі податки. Тому просто відмовляться від угод.

Із наведених фактів бачимо, як можновладці насправді турбуються про народ. Тож чи дивно, що за таких реформ українці продовжують виїжджати за кордон у пошуках кращої долі? Хотілося б, аби засліплені високою самооцінкою державні мужі прозріли і почали виправляти свої помилки. Допоки не пізно.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Змістовний і тривожний матеріал Миколи Нечипоренка «Чому зникають жайворонки?» («СВ» за 30.07.2021 р.) не можна читати без хвилювання. Це крик людської небайдужої душі. А недорікуваті «слуги народу» нічого не роблять для того, щоб зменшити виробництво та неконтрольований продаж отрутохімікатів. Невже й далі будемо задихатися, гинути та занапащувати природу? Де отой належний, розумний, уважний контроль над «ученим звіром», який призводить до знищення і вимирання всього живого на Землі: флори, фауни, а відтак і самого людства.

...Був і у нас у Сядриному колгоспний хімсклад, де зберігалося багато різних отрутохімікатів, пестицидів. Колгосп розваливсь, а склад проворні сядринці й тіленці розтягли-розвезли для будівництва із дармового матеріалу власних сараїв, повіток. А залишки пестицидів колишні колгоспники закопали-захоронили в ямі обіч ґрунтової дороги Сядрине — Самотуги.

Олександр ДУДКО.

с. Сядрине

Корюківського району

Чернігівської області.

 

Чинна українська влада анонсує наполегливу, безкомпромісну боротьбу з антисемітизмом у нашій державі. Мовляв, нема сьогодні, так буде завтра, тож остерігайтесь. Але навіщо сіяти в суспільстві розбрат і неспокій? В українській сім’ї проживають представники багатьох національностей, і всі вони вже й так захищені Конституцією України, іншими законами. Крім того, ввесь світ знає, що українці — надто толерантні, мирні, доброзичливі, добропорядні, гостинні люди, які поважають представників інших національностей, гостинно приймають у свою родину, наділяють привілеями, призначають на найвищі державні посади. Тож до чого тут той примітивний, недолугий закон?

Панове українофоби, не бійтесь українців. Певна річ, якщо не доводити їх до крайнощів. Сьогодні, як на мене, існує єдиний розумний вихід із тієї катавасії, яку ви затіяли. Вам варто рішуче стати на бік народу і забезпечити йому комфортне життя. І тоді в країні все стане на свої місця, а ви заслужите велику повагу до себе. Слава Україні!

Іван ДЕРЕВ’ЯНКО.

м. Суми.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове