Архів
Вівторок,
31 серпня 2021 року

№ 64 (19912)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Що потрібно щитоподібній залозі

Ольга ІВАНОВА,

ендокринолог.

ЦЕЙ ОРГАН відповідає за настрій людини та наявність сил, регулює обмін речовин, частоту скорочень серцевого м’яза й вироблення гормонів. Щоб вона справно виконувала свої функції, їй потрібна підтримка у вигляді вітамінів, мікроелементів та інших біологічно активних речовин. Зазвичай вони надходять в організм із їжею.

1. Продукти, які містять пектин. Яблука, сливи й цитрусові допоможуть організмові очиститися від важких металів.

2. Насичені цинком. Насіння гарбузів, морепродукти, а також горіхи й бобові потрібні для нормального вироблення гормонів.

3. Продукти, що містять селен. Важливо споживати рибу, морепродукти, яловичину, індичку, курку, бо брак цього елемента може спричиняти дисфункцію залози.

4. Насичені вітаміном D. Нестача цього вітаміну призводить до ризику захворювання на автоімунний тиреоїдит. У вашому раціоні мають бути молоко, апельсиновий сік, йогурт. Також рекомендується частіше виходити на прогулянки в сонячну погоду.

5. Продукти, які містять клітковину. Квасоля та бобові разом із нутом сприяють ліпшому травленню.

6. Продукти, багаті на йод. Водорості — найліпше джерело йоду. За його браку щитоподібна залоза належним чином не працюватиме.

Крім того, пропуски прийомів їжі, нерегулярне харчування, відмова од вуглеводів також негативно позначаються на діяльності щитоподібної залози.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове