Архів
П’ятниця,
27 серпня 2021 року

№ 63 (19911)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Перші медалі Паралімпіади

Микола МОТОРНИЙ.

24 серпня у Токіо відбулась церемонія відкриття XVI літніх Паралімпійських ігор. Символічно, що вони розпочались у день 30-річчя Незалежності України та 25-річчя з дня завоювання українцями першої золотої паралімпійської медалі.

НАШУ країну представляють 143 спортсмени, що змагатимуться у 15 із 22 видів спорту. Це бадмінтон, веслування академічне, велосипедний спорт (трек, шосе), голбол, дзюдо, легка атлетика, теніс настільний, пауерліфтинг, параканое, паратриатлон, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, тхеквондо, фехтування на візках. У голболі, бадмінтоні, тхеквондо наші спортсмени дебютуватимуть. До відома, голбол — це спортивна гра, в якій команда з трьох гравців повинна закинути м’яч, у котрий вмонтовано дзвоник, у ворота суперника. Голбол був винайдений 1946 року з метою допомогти реабілітації ветеранів Другої світової війни, які через поранення втратили зір.

Першого дня змагань Україна здобула золоту, п’ять срібних та дві бронзові медалі. Першу нагороду в українську скарбничку на Паралімпіаді-2020 поклала 38-річна Євгенія Бреус, яка виборола «бронзу» у фехтуванні на візках. Згодом у цьому ж виді змагань удостоїлись срібних нагород фехтувальники Артем Манько та Олена Федотова.

Срібні медалі й у плавців Антона Коля, Максима Крипака та Олега Вірченка.

Перше паралімпійське «золото» для України виграла плавчиня Єлизавета Мерешко (на фото), яка перемогла на дистанції 50 метрів вільним стилем. Наша Ганна Гонтар у цьому ж запливі виборола бронзу.

Із таким медальним здобутком наша збірна посідає у загальному заліку п’яте місце.

Футбол. У день 30-річчя Незалежності України на одеському стадіоні «Чорноморець» відбувся фінал Кубка Захисників України з футболу. У вирішальному матчі «Слов’янськ АТО НГУ» обіграв ФК «Маріуполь АТО ЗСУ» — 2:0. Цей масштабний захід став результатом змагань, в яких брало участь 64 команди та понад дві тисячі футболістів-аматорів. Усі вони ветерани АТО.

* * *

Ліга чемпіонів. Раунд плей-офф. Повторний матч. «Шахтар» — «Монако» — 2:2 (Марлос — 74, Агілар — 114 (автогол) — Еддер 18, 39). Перший матч — 1:0. Гірники пройшли у груповий турнір ЛЧ.

Легка атлетика. Українські спортсмени вибороли дві медалі на юніорському чемпіонаті світу з легкої атлетики, який відбувся в Найробі (Кенія). Артур Фельфнер став срібним призером з метання спису — 76 метрів 32 сантиметри. Він програв 14 сантиметрів чемпіонові світу фіну Янне Ляспя. У фіналі зі стрибків у довжину Марія Горелова посіла третє місце з особистим рекордом — 6 метрів 50 сантиметрів. Результат чемпіонки світу в цьому виді змагань — шведки Маї Аскаг — 660 сантиметрів.

Плавання. Українка Ганна Пасічник, яка брала участь у міжконтинентальному запливі через затоку Босфор у Стамбулі, посіла третє місце серед жінок у загальному заліку, показавши результат 41 хвилина 20 секунд. 2465 плавців з 55 країн узяли участь в цьому єдиному у світі офіційному змаганні з плавання між континентами — з Азії до Європи.

Заплив через Стамбул проводиться НОК Туреччини щорічно, з 1989 року. Дистанція 6,5 кілометра починається в Калниджі, що на азійській частині Стамбула, а закінчується в парку Куручешме Джеміль Топузлу на європейській частині мегаполісу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Широке і високе світове представництво
Читати
Коментарі зайві
Читати
Велике святкування
Читати
Собі й подарували
Читати
Гроші на субсидії закінчуються
Читати
Не наводьте жах на бізнес
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове