Архів
П’ятниця,
27 серпня 2021 року

№ 63 (19911)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Прапор над Хортицею

Ганна Кліковка.

Запорізька область.

У святкові дні в Запоріжжі відбувалося чимало цікавих заходів. Та найбільше поглядів було прикуто до прадавньої Хортиці. Тут тривають роботи з масштабного оновлення.

ЧАСТИНА об’єктів славетного острова вже відкрита для відвідувачів. Один із них — Козацьке коло, улюблене місце проведення велелюдних заходів. Відтепер тут можуть одночасно перебувати близько п’яти тисяч відвідувачів. Напередодні свята на Козацькому колі пройшов перший захід — Фестиваль сімейних цінностей, організований для 200 діточок із соціально вразливих категорій. Діти воїнів, які загинули в АТО, а також вихованці сиротинців та діти з інвалідністю першими оцінили зручності нової локації.

У День Державного прапора України над островом, краєм козацької звитяги, на 40-метровому флагштоці на Кургані єдності замайорів синьо-жовтий стяг. Курган заввишки 16 метрів є найвищою точкою острова. Він став своєрідним оглядовим майданчиком, який забетонували, облаштували засобами зручного підйому, зокрема для осіб з особливими потребами, тут сформовано схили та дороги, якими комфортно підніматися людям.

Хортиця вразила також неперевершеним лазерним шоу, його в тестовому режимі продемонстрували на пагорбі біля музею Запорозького козацтва. В унікальному видовищі були задіяні три стихії: земля, вода, небо. Неймовірна картина, створена завдяки сучасній техніці, супроводжувалась інформацією про культуру та історію України, а також гарно дібраною музикою. Вистава триває протягом 5-7 хвилин, охоплює різні періоди становлення Хортиці, відтворено образи, що дають змогу уявити сторінки козаччини. Дійство відбулося в тестовому режимі, а насолоджуватися ним сповна запоріжці та гості зможуть після завершення реконструкції музею Запорозького козацтва.

24 серпня сотні жителів і гостей обласного центру зібралися на площі Героїв, щоб вітати урочисте проходження проспектом Соборним мужніх захисників — військовослужбовців 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорозька січ», бійців Збройних сил України та Національної гвардії, службовців військових комісаріатів, ВСП «Сармат», представників Національної поліції, патрульної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Широке і високе світове представництво
Читати
Коментарі зайві
Читати
Велике святкування
Читати
Собі й подарували
Читати
Гроші на субсидії закінчуються
Читати
Не наводьте жах на бізнес
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове