Архів
П’ятниця,
27 серпня 2021 року

№ 63 (19911)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Васильченко слухає, говоріть!

Олександр СИНЯГІВСЬКИЙ.

Полтавська область.

Фото автора.

ЯКЩО порахувати трудовий стаж зв’язківця Володимира Дмитровича Васильченка, який працює керівником Козельщинського цеху електрозв’язку, то набігає добрих сорок літ. І не помилюся, коли скажу, що весь цей час він гарантував зв’язок на сто відсотків. Добре пам’ятаю ті часи, коли мало не через день проводилися радіонаради. І жодного разу не трапилося так, щоб радіозв’язок не був забезпечений — чи то о 7-й годині, чи то о 19-й.

Про навчання в Харківському електротехнікумі зв’язку герой нашої розповіді згадує із захопленням: «Було дуже цікаво. Особливо, коли перед захистом дипломної роботи у складі навчальної групи випало побувати на потужній радіотрансляційній станції «Маяк». Ми були неймовірно вражені побаченим. Антена у сто метрів, яка випромінює сто кіловат. Пам’ятаю, там був екстрапередавач. Нас, одинадцятеро хлопців, зарахували у штат, нам платили зарплату. І ми, відповідно, працювали, ходили у зміну. Та головне — набули величезного досвіду».

Вже дипломованого інженера радіозв’язку та радіотранслювання направили за призначенням у Киргизію. Та не встиг поїхати — випередив військкомат. Служив у Закавказькому військовому окрузі. Обороняв із побратимами кордон: ніщо не могло приховатися від їхніх радарів.

А після служби вже разом із дружиною Оленою, з якою познайомивсь у тому ж технікумі, і поки він служив, вона закінчила відділення автоматичної електроніки, поїхав за направленням у Полтаву, згодом у Козельщину. Володимир працював заступником начальника лінійного цеху, а Олена — інженером АТС. 1990 року Володимира Дмитровича призначили головним інженером райвузла зв’язку. А з 1995-го, коли відбулося розділення на пошту і зв’язок, він очолив «Укртелеком».

За цей час було збудовано автоматичну станцію в Рибалках і Приліпці. Почалося технічне оновлення зв’язку. До минулого року наш Козельщинський район був на 90 відсотків забезпечений електронним зв’язком. Жоден інший район не міг таким похвалитися. Встановлено 21 станцію. У цей доробок вкладена велика праця всього колективу. Дві бригади спеціалістів-зв’язківців працювало в Козельщині, три — по району.

Життя триває, у царину зв’язку приходять нові технології, спрямовані передусім на прибутковість. У цій круговерті й «телеком», де продовжує працювати Володимир Васильченко. За свою натхненну працю має чимало почесних відзнак. Як і в кожної людини, в нього є власні захоплення: майструє, працює з технікою, любить мисливство, складає дотепні поетичні присвяти друзям.

А настає черговий ранок — Володимир Дмитрович уже у своєму кабінеті. Щойно задзвенить телефон, лунає його голос: «Васильченко слухає вас, говоріть!»

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове