Архів
Вівторок,
17 серпня 2021 року

№ 61 (19909)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Відчайдушний крок

Марія КРАМАР.

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЙ протест медиків у новітній українській історії: якщо досі вони страйкували під владними будівлями, подавали петиції з вимогами у високі кабінети, то нині працівники міської лікарні Соснівки Червоноградського району, що на Львівщині, оголосили голодування на робочому місці. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідала голова первинної профспілкової організації Вільної профспілки медичних працівників України Соснівської лікарні Оксана Гладун. «Нас 18 співробітників, які оголосили голодування. Ми боремось за інтереси всього колективу», — доповнила її допис лікарка Людмила Ярович.

Медики вимагають виплати зарплати, яку їм заборгували аж із квітня, та оздоровчих за поточний рік, котрих досі не бачили ті, хто скористався своїм правом на відпустку.

Страйкарів можна зрозуміти: чому держава дозволяє собі нехтувати своїми обов’язками перед медиками, які сумлінно виконують усе, що вимагає професія, в умовах коронавірусної кризи? Адже, окрім як рятувати життя співвітчизників, їм треба годувати власні родини.

Тим часом Національна служба здоров’я України відхрестилася від проблеми, заявивши, що керівництво Соснівської лікарні «не показало достатньої управлінської спроможності, щоби обрати стратегію розвитку, скласти реалістичний фінансовий план і вивести лікарню з кризи. Обсяг послуг, що надає медзаклад, не приносить йому достатньо коштів від НСЗУ». Тобто закривайте лікарню і не морочте голову…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пів мільйона без пенсії
Читати
Субсидій вистачить лише до листопада
Читати
Межі територіальних громад більше не секрет
Читати
Вивіз збіжжя під загрозою
Читати
Не батогом, а квитком
Читати
Перебуваємо в «зеленій» зоні
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове