Архів
Вівторок,
17 серпня 2021 року

№ 61 (19909)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала
Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Літа молодії

Рукотворне диво

Маргарита
ТАРАСЕНКО.

Кіровоградська область.

Троянди, ромашки, півонії — яскраві букети з них створює 23-річна жителька Долинської Анна Панасенко. Її квіти не вирощені на клумбі чи в горщиках, а власноруч зроблені з мила. Таке диво навіть шкода пускати за водою.

— МЕНІ завжди хотілося займатися чимось таким, що створюватиме людям хороший настрій і задоволення. Живі квіти недовговічні, а букети з мила можуть тішити довго. До того ж моє захоплення дає можливість ще й заробляти на життя, — розповідає Анна.

Свій вибір вона зробила невипадково. Її друзі вже працювали в сфері миловаріння. Тож підтримали її й допомогли, незважаючи на те що живуть і працюють в інших містах України.

— Друзі розповіли про всі тонкощі та специфіку роботи з милом, — веде далі Анна. — Придивилася, повчилася, спробувала й розпочала свою справу. Проте й зараз звертаюся за порадами, адже все можна поліпшити, щось додати, щось змінити. Свої букети створюю і оформляю вдома.

На один букет дівчина витрачає майже два дні. Проте буває, що потрібно більше часу.

— Свій найбільший букет створювала три дні. Це замовлення було весільним подарунком молодятам, — розповідає молода майстриня. — Довго мудрувала над дизайном, та й сама технологія вимагає часу. Щоб зробити одну квітку, знадобиться близько години: треба підготувати основу для неї і залити в спеціальну форму. Аж через добу, коли квітка застигне, її можна додавати в букет. Витрачений час і копітка робота вартували того: подарунок сподобався нареченим. Задоволення моїх замовників є найвищою нагородою для мене. Найскладніша і найвідповідальніша частина роботи над букетом полягає в правильному підборі ефірних і косметичних олій, аби кожна квітка мала приємний аромат. Композиції букетів вигадую сама, але дослухаюся і до побажань та уподобань клієнтів. Тож у результаті виходять унікальні витвори. Люблю фантазувати, підбираючи щось нове.

У Анни багато клієнтів із різних куточків України. Купують готові букети-композиції, а також замовляють за власним ескізом. Найбільше замовлень на троянди, але попитом користуються й ромашки, хризантеми, півонії та інші рукотворні квіти майстрині. Запашні букети з мила дарують радість усім.

Аня мріє про власний магазин-майстерню, де кожен зможе придбати її рукотворну красу. Вона вірить, що досягне своєї мети.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове