Архів
Вівторок,
10 серпня 2021 року

№ 59 (19907)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Алло, Токіо

Завершальний медальний акорд

Микола МОТОРНИЙ.

У Токіо фінішувала Олімпіада-2020. У останні дні олімпійського дійства скарбничка збірної України поповнилася ще кількома нагородами.

СРІБНУ медаль поклав у неї боксер Олександр Хижняк (на фото). «Полтавський танк», як його називають, був за три хвилини від олімпійського «золота». Протягом поєдинку він мав абсолютну перевагу над Еберту Консейсану з Бразилії, але несподівано пропустив удар від бразильця і впав. Українець одразу ж схопився на ноги, що, можливо, стало роковою помилкою. Побачивши, що боксер хитається на ногах, рефері прийняв рішення зупинити бій. Після поєдинку Хижняк наголосив, що не погоджується із рішенням суддів, бо був здатен його продовжувати. Але золота медаль уже полетіла на Південноамериканський континент.

Срібну нагороду на дистанції 500 метрів завоював жіночий дует із веслування на каное Людмила Лузан/Анастасія Четверікова.

Везе до рідного Львова «срібло» велосипедистка Олена Старікова (на фото), яка у спринті обігнала кількох олімпійських чемпіонок.

Іще одну медаль срібного ґатунку принесла нашій країні каратистка Анжеліка Терлюга. 29-річна українка у фінальній сутичці програла представниці Болгарії Івет Горановій, яку експерти та журналісти назвали справжньою сенсацією Олімпійських ігор у Токіо. Другу нагороду із карате, бронзову, для збірної України на японській землі виборов львів’янин Станіслав Горун.

Бронзову медаль з артистичного плавання виборола українська команда у складі Марини Алексеєвої, Вадислави Алексеєвої, Марти Федіної, Катерини Резнік, Анастасії Савчук, Аліни Шинкаренко, Ксенії Сидоренко та Єлизавети Яхно.

У фіналі змагань зі стрибків у висоту серед жінок брали участь три українки. Найкраще серед них виступила 19-річна Ярослава Магучіх, яка з результатом 2 метри стала бронзовою призеркою.

У підсумку в активі нашої збірної на літніх Олімпійських іграх-2020 в Токіо 19 медалей — 1 золота, 6 срібних і 12 бронзових. У загальномедальному заліку ми на 44-му місці.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Під вартою
Читати
Заплатять усі
Читати
Догосподарювалися
Читати
Державі залишать дещицю
Читати
Пішов митець
Читати
Готуються до третьої хвилі
Читати
Гречка здешевшає?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове