Архів
П’ятниця,
6 серпня 2021 року

№ 58 (19906)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Алло, Токіо!

Золотий гопак Жана Беленюка

Микола МОТОРНИЙ.

За кілька днів до завершення токійської Олімпіади скарбничка нашої команди поповнилася таким очікуваним «золотом», а ще — «сріблом» і кількома бронзовими медалями.

30-РІЧНИЙ Жан Беленюк — олімпійський чемпіон Ігор-2020. Вихованець столичної боротьби у фіналі здолав триразового призера чемпіонатів світу — угорця Віктора Лорінца. Для Беленюка фінал Олімпіади у Токіо став другим за кар’єру. 2016 року він також дійшов до цієї стадії, але у підсумку виборов «срібло», поступившись росіянину Давіду Чакватадзе.

Одразу після перемоги Жан накрився Прапором України, пройшовся ареною, махаючи всім рукою, а потім станцював гопака. Це вже стало для нього доброю традицією — у дитинстві Жан займався танцями, мав до них неабиякі здібності. Та спорт переважив.

За крок од чемпіонського титулу зупинився запорізький борець греко-римського стилю Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кілограмів), який став срібним призером Олімпійських ігор. У вирішальній сутичці за «золото» Ігор-2020 він поступився іранцю Мохаммадрезу Гераї.

Порадувала своїх симпатиків борчиня Ірина Коляденко (вага до 62 кілограмів), яка у поєдинку за «бронзу» перемогла представницю Латвії Анастасію Григор’єву. Борчиня Алла Черкасова (вага до 68 кг) пообіцяла своєму синові Єгору привезти медаль із Токіо, і вона це зробила. У поєдинку за третє місце Алла за лічені хвилини поклала японку на «туше».

Українська каноїстка Людмила Лузан фінішувала третьою в дисципліні каное-одиночка на 200-метровій дистанції, завоювавши бронзову медаль. Можливо, вона на цьому не зупиниться. Людмила із Анастасією Четверіковою виступатиме на 500-метровій дистанції в каное-двійці.

Розіграно перші медалі з артистичного плавання — в змаганнях дуетів. Харків’янки Марта Фєдіна та Анастасія Савчук принесли Україні бронзову нагороду. Після двох четвертих місць на Іграх-2016 у Ріо це перша медаль з артистичного плавання за історію України.

У загальномедальному заліку збірна України з 12 нагородами (1 золота, 2 срібні, 9 бронзових) піднялася на 37-ме місце. А трійка лідерів має такий вигляд: Китай (32-22-16), США (25-31-23) та Японія (21-7-12).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не витримало серце
Читати
«Привітання» до річниці
Читати
Знай наших
Читати
Скарбниця міліє
Читати
Книговидавництво в кризі
Читати
Аварія дається взнаки
Читати
Святкуймо
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове