Архів
П’ятниця,
6 серпня 2021 року

№ 58 (19906)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Сільські обрії

Свято присмачили варениками

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

У місті Пологи оригінально відзначили другу річницю народження громади. На центральній галявині паркової зони «Бублик» влаштували велелюдне свято, родзинкою якого став фестиваль «Найкращий вареник».

ЦЕ БУЛА смакота, представлена вісьмома старостинськими округами громади. Кожен репрезентував свою територію варениками та ошатно оформленими столами з іншими смаколиками.

Кажуть, що наліпили їх на свято понад чотири тисячі — з картоплею, потрухами, капустою, сиром, ягодами. Вправним господиням фантазії не бракувало, драйву додало невеличке змагання. Оцінювали кулінарну майстерність гості, котрі споживали наїдки. Кожен старостинський округ отримав свій колір жетона, і люди, які купували і куштували вареники, голосували за авторів найсмачнішої продукції. Тому всі старалися. Наприклад, Людмила Головкова, яка представляла вироби Інженерненського старостинського округу, розповіла, що на фестиваль привезли 250 вареників із капустою, картоплею та картоплею з грибами. Готували їх усім загалом.

У результаті організатори свята вирішили, що перемогла дружба, а найкращим вареником символічно назвали «Великий вареник громади». Всіх господинь, які творили наїдки, відзначили подарунками.

Фестиваль вареників став лише частиною святкування. Були розгорнені сцена для виступів, дитячі атракціони та зона для відпочинку за столиками. Для відвідувачів влаштували концертну програму — 50 музичних і танцювальних номерів.

Під час дійства представники восьми старостинських округів громади та міста Пологи взяли у руки пензлі та у рамках акції «Пологівська громада — єдина родина» розфарбували у різні кольори об’єднані території новоствореної ОТГ. Ця мапа знайде своє місце у Пологівському краєзнавчому музеї.

Свято вдалося тепле і родинне, згуртувало людей, познайомило, додало настрою. За словами міського голови Юрія Коноваленка, на його проведення з місцевого бюджету виділили 35 тисяч гривень.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не витримало серце
Читати
«Привітання» до річниці
Читати
Знай наших
Читати
Скарбниця міліє
Читати
Книговидавництво в кризі
Читати
Аварія дається взнаки
Читати
Святкуймо
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове