Архів
П’ятниця,
6 серпня 2021 року

№ 58 (19906)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Окупований Донбас

Трагедія у «копанці»

Михайло СЕРДЮК.

У СЕЛІ Західне, що на території нині окупованого Антрацитівського району Луганщини, під час роботи на нелегальній шахті задихнулися двоє братів. Про це повідомив сайт «Depo.Донбас» із посиланням на підконтрольні бойовикам інтернет-спільноти.

Трагедія сталася вночі проти 2 серпня, коли рідні брати віком 29 і 33 роки пішли по вугілля на «копанку», але додому вчасно не повернулися. Згодом їхня мати прийшла до «шахти» і стала гукати. Та відповіді так і не дочекалася.

На крики про допомогу збіглися місцеві жителі. Після кількох спроб батькові за їхньої допомоги вдалося дістати тіло молодшого, який знаходився приблизно за 10 метрів од поверхні землі. Тіло старшого сина було на відстані 35 метрів, щоб його витягти, потрібне було спеціальне спорядження для захисту органів дихання та відповідні професійні навички. Про ситуацію люди повідомили до «МНС», згодом рятувальники витягли на поверхню і другого загиблого. Проби повітря з місця події показали високий вміст вуглецю. Тобто чоловіки просто задихнулися...

На жаль, це аж ніяк не поодинокий випадок, адже на окупованій території активно функціонують тисячі подібних копанок. Для місцевих жителів це чи не єдиний спосіб прогодуватися. При тому, що ризик загинути в таких «дірках», як їх ще називають на Донбасі, надзвичайно високий. Техніка безпеки там на рівні печерних часів.

Як зазначають журналісти видання, до війни «дірки» були під «дахом» луганських і донецьких можновладців. А нині в ОРДЛО це бізнес, котрий «кришують» ватажки бандформувань і за який нерідко влаштовуються розбірки між бандами. В одній з інтернет-спільнот пишуть, що керівникам «ЛНР» була невигідна робота великих шахт, адже вони є «власниками копанок, які приносять окупантам гроші, також в їхню роботу не потрібно вкладати кошти і думати над безпекою шахтарів». Ну а те, що при цьому гинуть чи калічаться люди, їх абсолютно не турбує.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не витримало серце
Читати
«Привітання» до річниці
Читати
Знай наших
Читати
Скарбниця міліє
Читати
Книговидавництво в кризі
Читати
Аварія дається взнаки
Читати
Святкуймо
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове