Архів
П’ятниця,
6 серпня 2021 року

№ 58 (19906)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Гриб

По горизонталі. 5. Частина складних слів, яка означає зв’язок із льодом, із низькими температурами. 6. Пухнаста маса з бавовни, шерсті й інших волокнистих речовин. 9. Відділ зоологічної науки, що вивчає птахів. 10. Геометричне тіло, обмежене десятьма гранями. 17. Пристрій для вивчення радіохвиль, що відходять від космічних об’єктів. 18. Наповнений порохом паперовий снаряд, що використовується для феєрверка і подачі світлових сигналів. 19. Слово «обранець», тільки у множині. 20. Популярна закусочна страва, яка складається з накришених і змішаних овочів, приправлених олією або соусом.

По вертикалі. 1. Прихована насмішка, глузування, кепкування над кимось або чимось. 2. Сильно розчленовані скелясті вапнякові пасма. Це єдиний у світі гірський кряж, що з’явився не внаслідок тектонічних процесів, а утворений живими організмами — залишками рифів та атолів морів далеких геологічних епох. 3. Майстер, який виготовляє прикраси з коштовних металів і каменів. 4. Протяжний жалібний звук, який видає людина від болю, туги, втоми. 7. Частина океану, більш-менш оточена суходолом. 8. Беззмістовні, пусті розмови; теревені. 10. Те, що підноситься, жертвується; подарунок. 11. Спеціально відведена значна площа землі, на якій вирощують плодові дерева, кущі тощо. 12. Безрейковий місь­кий транспорт з електродвигуном, який живиться струмом від підвісних контактних проводів, призначений для масових перевезень пасажирів. 13. Острівна держава в Карибському морі, столицею якої є Сент-Джорджес. 14. Запалення червоподібного відростка на куполі сліпої кишки людини. 15. Особисте, переважно вигадане, ім’я, яким називають себе користувачі Інтернету в різноманітних чатах, форумах, месенджерах. 16. Популярна у США назва поліцейського.

Версія для друку          До списку статтей
  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити літерами, щоб утворилися слова, які складуть повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна літера. Слова-підказки — нижче.

 

Хитрий квадрат

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається що по горизонталі, що по вертикалі.

1. Кисть руки із зігнутими і притиснутими до долоні пальцями.

2. Зосередження зору на чомусь або на комусь.

3. Колись так у народі називали жебрака. Є такий персонаж і в Біблії, якого воскресив Ісус на четвертий день після смерті.

4. Тропічна трав’яниста рослина з грубим м’ясистим великим листям, з якого виробляють волокно.

5. Міра ваги коштовного каменя.

 

Загадка

Її побачиш лише сонячної днини. Де не пройде — і не шелесне. А сховається сонце за хмару, вона зникає.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове