Архів
П’ятниця,
6 серпня 2021 року

№ 58 (19906)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Новинки книгозбірні

Анна МІРОШНІЧЕНКО.

м. Миргород

Полтавської області.

ПОЛТАВЩИНА завжди була багата на талановиті постаті, які прославили не тільки наш рідний край, Україну, а й стали відомими всьому європейському суспільству. Не винятком є і герой нової та цікавої книжки, яку нещодавно отримала Публічна бібліотека імені Д. Гурамішвілі у Миргороді. Її співробітники вдячні за цей подарунок. Книжку написали знані в області та за її межами науковці: Віталій Нагаєвич, Віктор Самородов, Михайло Сокирко та Анатолій Шостя. Вони назвали її «Звитяжець наукового свинарства О. П. Бондаренко (1884—1937)», присвятивши 100-річчю заснування Полтавської державної аграрної академії та 90-річчю Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН України. Адже з цими установами найбільше співпрацював герой книжки.

Її лейтмотив можна передати словами академіка С. І. Вавилова «Історія науки не може обмежуватися вивченням розвитку ідей — однаковою мірою вона повинна торкатися живих людей». Це стосується життя і діяльності розробника наукових засад свинарства України — доктора сільськогосподарських наук професора Олександра Бондаренка, головного автора знаменитої на весь світ миргородської породи свиней.

Олександр Пилипович прожив лише 53 роки, але за цей проміжок часу зробив дуже багато для розвитку сільськогосподарської дослідної справи у тваринництві України. Книжка стала справді цінним подарунком миргородцям. Віримо, що так само її сприймуть і по усій Україні.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове