Архів
П’ятниця,
6 серпня 2021 року

№ 58 (19906)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Євгенія означає «шляхетна»

Ольга НИШУК.

с. Горобіївка

Білоцерківського району

Київської області.

ДАЛЕКОГО 1936 року в сім’ї Дремлюг, які мешкали у селі Будилка Лебединського району Сумщини, народилася дівчинка, яку нарекли Євгенією, що означає високошляхетна. Такою і підростала дитина — кмітливою і життєрадісною, уважною та доброю до оточуючих, батькам на диво і велику втіху.

Однак у безтурботне дитинство Жені ввірвалася війна. Під чорним крилом нацистської навали стих веселий сміх нашої героїні та її ровесників. Попри життєві випробування підходив час іти до школи, і дівчинка залюбки збиралася до першого класу, оскільки дуже тягнулася до знань. Нелегко було в ті тяжкі часи організувати навчальний процес. І поміж газетних стрічок учні писали, бо ж зошитів не було, і підручників не вистачало. Але навчалась Євгенія старанно. Проте чергова біда трапилась у родині — недуга навічно забрала маму.

...Літа швидко гортали сторінки життєвого календаря. Шкільні роки позаду. Весь цей час батько опікувався донькою, в усьому підтримував. Здобувши міцні знання в школі, Женя вступила до Сумського педагогічного інституту імені Стефаника на фізико-математичний факультет. З червоним дипломом Євгенію скерували на роботу в село Самгородок Сквирського району Київської області, де незабаром вона зустріла свого судженого, теж педагога. З часом сім’я Розуменків переїхала в Горобіївку, маючи вже п’ятирічну доньку Олену, а в 1972 році народилася Наталя. Дочки-красуні закінчили школу на відмінно. Батьки пишалися ними, мама передала їм свою любов і вміння до шитва, плетіння, вишивання. Євгенія Ананіївна і понині займається вишиванням. Милують око в її оселі вишиті рушники, картини, серветки, подушечки — справжні витвори мистецтва. А ще жінка закохана у квіти, якими палахкотить усе подвір’я з ранньої весни і до пізньої осені. Замилуєшся! Квітами ділиться з односельцями, сусідами.

А коли приходить радість у серце, то виливає Євгенія Ананіївна її, співаючи українських пісень. Бо саме через пісню можна передати любов до людей, односельців, землі, що дає наснагу творчій душі людини.

Працюючи в школі, не одному поколінню учнів прищепила любов до квітів, вишивки, багатьох дівчаток навчила шити. Працелюбна і шанована в Горобіївці, Євгенія Ананіївна — добра сусідка, з якою наша сім’я живе у дружбі та злагоді понад 40 років.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове