Архів
П’ятниця,
30 липня 2021 року

№ 56 (19904)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Рекорд і «бронза»

Микола МОТОРНИЙ.

Попри коронавірус і тайфун, що пронісся над Японськими островами, Олімпіада в Токіо триває.Скарбничка збірної України поповнилася ще двома бронзовими нагородами.

СПОЧАТКУ відзначилися стрільці Олена Костевич (вихованка чернігівського «Колоса») та лучанин Олег Омельчук. Змішані команди зі стрільби дебютували в олімпійській програмі саме в Токіо. Україна відібралася тільки на змагання з пневматичним пістолетом на дистанції 10 метрів. На кваліфікаційних етапах Костевич — Омельчук показали третій результат, поступившись представникам ОКР лише за додатковими показниками. У бронзовому фіналі наша пара зустрілася з командою Сербії. Формат фінальних матчів із цього виду змагань означає перестрілку одиночними пострілами: обидва члени команди стріляють по мішенях, їхні бали сумують і порівнюють із результатами суперників. Команда, що виграє раунд, отримує два очки. Змагання тривають до моменту, поки одна з команд не набере 16 очок. Олена та Олег «перестріляли» сербів — 16:12. Відповідно, Україна — бронзовий призер у змішаному командному змаганні зі стрільби з 10 метрів (пневматичний пістолет).

Це перша медаль для українських стрільців у Токіо. Олена Костевич — одна з найдосвідченіших українських спортсменок, тепер уже чотириразова призерка Олімпійських ігор. Вона вигравала «золото» в Афінах-2004, дві «бронзи» у Лондоні-2012. Олег Омельчук раніше на Олімпіадах показував четвертий (Пекін-2008) та п’ятий (Лондон-2012) результати, це його перша медаль.

24-річний плавець Михайло Романчук, який представляє Рівненську область, ви-йшов до фіналу 800-метрівки вільним стилем із найкращим часом у кваліфікації, встановивши паралельно олімпійський рекорд — 7:41.28. Окрім нього, у фіналі виступав іще один українець — Сергій Фролов.

На фініші Михайла випередили американець Роберт Фінке та італієць Грегорі Пал-тріньєрі. Сергій Фролов приплив шостим. Україна здобула медаль на Олімпіаді з плавання вперше з 2004 року. А для Романчука — це перша олімпійська медаль за кар’єру.

— Це був дуже складний фінал. Я дуже сподівався поліпшити свій олімпійський рекорд, який установив у півфіналі, — розповів бронзовий призер. — Не вдалось, але радує, що його так і не перевершили. До цієї медалі я йшов 18 років. Шестирічним я почав займатися плаванням зі своїм тренером Петром Нагірним, разом із ним досяг успіхів.

Михайло подякував усім українським уболівальникам за підтримку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ціна поки що не зміниться
Читати
Кому пощастить за державний кошт
Читати
Тиснуть на підприємців
Читати
Кадрові ротації
Читати
Палав заповідний ліс
Читати
Ковідні хмари згущуються
Читати
Дорожчає і дорожчає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове