Архів
П’ятниця,
30 липня 2021 року

№ 56 (19904)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неокупований Донбас

Снарядами по... Нью-Йорку

Михайло СЕРДЮК.

НЕЩОДАВНО «СВ» повідомляли про повернення смт Новгородське, що на Донеччині, його історичної назви Нью-Йорк. Саме так назвали німецькі колоністи засноване ними наприкінці ХІХ століття селище.

З таким перейменуванням 12 тис. жителів Нью-Йорка вирішили «привітати» і бойовики. 15 липня селище, що розташоване на контрольованій українським урядом території, опинилося під зливою артилерійського і мінометного вогню кремлівських найманців, які випустили по ньому 23 снаряди калібром 122 мм і 10 120-міліметрових мін.

На щастя, завдяки збігу обставин обійшлося без людських жертв. Утім, повідомили у пресцентрі штабу ООС, «внаслідок обстрілу завдано матеріальних збитків мирним мешканцям, які проживають на вулиці Квіткова, будинки 108, 110, 112, 114. Пошкоджено покрівлі будинків, вікна, двері та паркани». Всі ці пошкодження, як і сам факт обстрілу, були зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

На жаль, нічого дивного і «ексклюзивного» в подібних обстрілах населених пунктів Донбасу нема. Загалом тільки за останній рік (під час дії «повного і всеосяжного» припинення вогню!) російсько-окупаційні війська майже 30 разів гатили по житлових районах, унаслідок чого серед цивільного населення були вбиті та поранені, не кажучи вже про зруйновані помешкання місцевих жителів. Війна триває… І, мабуть, ніхто у світі не чекає так миру, як мешканці прифронтових поселень, які вже восьмий рік залишаються під прямою загрозою снарядів, мін і куль…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ціна поки що не зміниться
Читати
Кому пощастить за державний кошт
Читати
Тиснуть на підприємців
Читати
Кадрові ротації
Читати
Палав заповідний ліс
Читати
Ковідні хмари згущуються
Читати
Дорожчає і дорожчає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове