Архів
П’ятниця,
30 липня 2021 року

№ 56 (19904)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

Скільки вовка не годуй...

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) спіймали на хабарі заступника голови Харківської облради та його спільника-адвоката.

ЯК повідомила пресслужба НАБУ, мільйон із гаком вимагав високопосадовець від директора комунального підприємства за незвільнення його з посади. Затримали першого під час передачі останньої частини хабара — 350 тис. грн. Перевіряється інформація про причетність до цього злочину інших людей.

Пізніше у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 4,75 млн гривень застави. Слідчим суддею Вищого антикорупційного суду обрано запобіжний захід також адвокату, який звинувачується у пособництві під час вчинення правопорушення. Суд визначив підозрюваному заставу у розмірі 713 700 гривень.

Те, що в країні торгують посадами, ні для кого не секрет. Згадайте відомий скандал із плівками брата глави Офісу президента Андрія Єрмака, де йшлося про сприяння отримати ту чи іншу хлібну посаду. Цю справу було спущено на гальмах під тим приводом, що, мовляв, ніхто обіцяні посади і не отримав… Коли маєш такого брата, то ніяке Державне бюро розслідування тобі не страшне. А тут чиновника, як то кажуть, пов’язали. Чи то впливового родича в нього не знайшлося, чи НАБУ виявилося прискіпливішим. Хоча побачимо, чим це все закінчиться. Бувало ж, надягали на чиновників кайданки просто на засіданні Кабміну, а врешті-решт виходив пшик. Бо головне бути своїм у системі. От бойового генерала Ігоря Павловського, який визволяв Маріуполь, успішно організував ракетну програму, за що в Кремлі на нього завели кілька карних справ, але виявився неугодним, заарештували. І заставу виписали — майже пів мільярда гривень! А от депутати, які беруть хабарі чи сідають за кермо в наркотичному сп’янінні, виходять із правоохоронної річки сухесенькими.

Не раз доводилось чути: якщо призначити великі зарплати чиновникам, то вони припинять брати хабарі. Але ж у заступника голови облради зарплата чималенька, проте це аж ніяк не стимулювало його сумлінності. Якщо із останньою проблеми, то ніяка зарплата не стане на заваді хабарництву. Відомо ж: скільки вовка не годуй…

І є питання, на яке дуже хочеться почути відповідь від правоохоронців: усі нечесні гроші чиновник збирався залишити собі чи мав із кимось поділитися?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ціна поки що не зміниться
Читати
Кому пощастить за державний кошт
Читати
Тиснуть на підприємців
Читати
Кадрові ротації
Читати
Палав заповідний ліс
Читати
Ковідні хмари згущуються
Читати
Дорожчає і дорожчає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове