Архів
П’ятниця,
30 липня 2021 року

№ 56 (19904)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Фотофакт

Маргарита СИТНИК.

28 липня, у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, наша країна починаючи з 2008 року відзначає державне свято — День хрещення Київської Русі-України, від якого минуло 1033 роки. Традиція не була порушена і в пандемійні минулий і нинішній роки.

ЩОПРАВДА, Православна церква України (ПЦУ) хресну ходу, як і торік, не проводила, посилаючись на карантинні обмеження та коронавірусну загрозу. А от УПЦ МП у вівторок зібрала кількадесят тисяч людей із різних областей України та навіть із Росії, де нині лютує штам «Дельта»; масок переважно ніхто з них не носив, через що київські медики прогнозують значне погіршення епідситуації.

ПЦУ розпочала відзначення річниці доленосної для України події всенічним бдінням у Михайлівському золотоверхому кафедральному соборі у Києві у ніч із вівторка на середу. На богослужіння приїхали священнослужителі та архієреї з усіх єпархій. Очолив службу предстоятель Православної церкви України Блаженнійший митрополит Епіфаній. А в середу вранці відбулася божественна літургія з нагоди відзначення 1033-ї річниці хрещення Русі-України. Разом із митрополитом Епіфанієм молилися священнослужителі Александрійського патріархату та Кіпрської церкви, котрі, як і Вселенський патріарх Варфоломій, привітали українських вірян зі світлим святом.

Завершився молебень біля пам’ятника Володимиру над Дніпром. До священнослужителів приєдналися і віряни, які прийшли у Михайлівський собор на літургію. Біля монумента також було розгорнуто великий Державний прапор.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ціна поки що не зміниться
Читати
Кому пощастить за державний кошт
Читати
Тиснуть на підприємців
Читати
Кадрові ротації
Читати
Палав заповідний ліс
Читати
Ковідні хмари згущуються
Читати
Дорожчає і дорожчає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове