Архів
Вівторок,
27 липня 2021 року

№ 55 (19903)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Алло, Токіо

На старті — дві «бронзи»

Микола МОТОРНИЙ.

У столиці Японії нарешті стартували Олімпійські ігри. Урочисте відкриття змагань, підняття олімпійського прапора та запалення олімпійського вогню відбулися без глядачів. Були присутні тільки члени МОК, кілька представників японського уряду та журналісти.

НА СЬОГОДНІ в олімпійській скарбничці України дві бронзові медалі. Першу туди поклала 20-річна дзюдоїстка Дарина Білодід. У чвертьфіналі українка перемогла представницю Португалії Катаріну Косту. Щоб потрапити у фінал, Білодід мала перемогти японку Фуну Тонакі. Обидві серед лідерів світового рейтингу вагової категорії до 48 кілограмів (друге та третє місця). Українка та японка двічі змагалися між собою у фіналах чемпіонатів світу — обидві сутички завершилися перемогами Дарини. Однак у січні 2021-го Білодід зазнала першої поразки від Тонакі на Мастерсі в Досі. Це повторилося і в Токіо.

Білодід стала першою українською дзюдоїсткою, яка пройшла до півфіналу олімпійського турніру. У вирішальному поєдинку за «бронзу» вона здолала ізраїльтянку Ширу Рішоні. Після цієї перемоги українська дзюдоїстка розплакалася. «Після бою з Тонакі, який я програла напередодні, настрій був на нулі, — розповіла олімпійська призерка. — Дуже допомогла мама, яка є моєю тренеркою. Вона налаштувала мене на бій, знайшла потрібні слова. Відчувала й підтримку наших спортсменів. Я віддала всі сили, які тільки залишалися. Останню сутичку проводила в «овертаймі», а це неймовірно важко і виснажливо. Здаватися не збираюся. Боротимуся за медаль найвищого ґатунку на наступній Олімпіаді-2024 в Парижі. Моя мрія — «золото».

Другу бронзову медаль для України здобув київський фехтувальник Ігор Рейзлін в одиночному турнірі на шпагах. Він єдиний із українських шпажистів пройшов у півфінал змагань: Роман Свічкар і Богдан Нікішин програли ще у першому раунді. У бронзовому фіналі Рейзлін переміг італійця Андреа Сантареллі — 15:10. Олімпіада-2020 стала першою в кар’єрі 37-річного киянина.

— Я майже 30 років займаюсь фехтуванням. Звісно, хотілося вийти у фінал, — сказав після поєдинку новоспечений бронзовий призер Ігор-2020. — Засмутився після півфіналу, але вдалося переломити себе і поборотися за «бронзу». Батько, який є моїм тренером, сказав, що треба викластися до останнього. Навіть якщо програю — звинувачувати себе не буде в чому.

30 липня на Олімпіаді Ігор Рейзлін разом із партнерами змагатиметься в командному турнірі з фехтування на шпагах.

На жаль, в стартові дні вже кілька українських спортсменів втратили шанси на медалі: боксери Ярослав Харциз і Микола Буценко, тенісистка Даяна Ястремська, дзюдоїст Георгій Зантарая, шаблістка Ольга Харлан. Двоє наших олімпійців були близькі до «бронзи», але задовольнилися лише четвертим місцем: це представники кульової стрільби Павло Коростильов та Олена Костевич. З двома бронзовими нагородами наша олімпійська команда займає в загальному медальному заліку 32-ге місце. Очолила медальний залік збірна Китаю, яка вже зібрала врожай із 11 нагород, із них шість золотих. На другому місці господарі Олімпіади, в активі яких 5 золотих і 1 срібна медалі, а замикають трійку представники США — 10 медалей при 4 золотих.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Почервоніємо
Читати
Хімічно небезпечна столиця
Читати
Неофіційно — кожен п’ятий
Читати
Надра в приватну розробку
Читати
Камер на автошляхах побільшало
Читати
Попри загальну картину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове