Архів
Вівторок,
27 липня 2021 року

№ 55 (19903)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Віктор ТАРАН, політолог, громадський діяч.

Розпустивши два роки тому у не зовсім легітимний спосіб Верховну Раду, Володимир Зеленський фактично отримав одноосібну владу. Бо депутати та уряд — додатки до Офісу президента, які мають автоматично виконувати всі його рішення.

Громадяни ж, голосуючи за «слуг народу», мріяли, що нові обличчя змінять країну. Їх «підтягнули» на трускавецьких курсах і відправили робити реформи. Нічого на краще не змінилось, стало гірше.

Не дивно, що соціологічні опитування цього року зафіксували як ніколи низький рівень довіри до Верховної Ради. Лише 2% українців повністю довіряють парламенту, згідно із даними дослідження Центру Разумкова. Водночас 77,5% «зовсім не довіряють» і «скоріше, не довіряють».

Якби Зеленський був би послідовним та відповідальним політиком, він мав би розпустити Раду. На тій же підставі, що і 2019-го, — втрата парламентом довіри у громадян. До речі, коли він зробив це тоді, ВР довіряло втричі більше громадян — 12% опитаних.

Однак Президент на це не піде, бо «слуги народу» більше не отримають такої перемоги. Тим часом країну треба рятувати від економічної кризи і бюджетного дефіциту, вирішувати надважкі геополітичні завдання. Чи зможе впоратись із такими викликами парламент, який експерти назвали найбільш скандальним і непрофесійним за всю історію незалежності?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Почервоніємо
Читати
Хімічно небезпечна столиця
Читати
Неофіційно — кожен п’ятий
Читати
Надра в приватну розробку
Читати
Камер на автошляхах побільшало
Читати
Попри загальну картину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове