Архів
Вівторок,
27 липня 2021 року

№ 55 (19903)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

Горіхова настоянка корисна не всім

«Чи є протипоказання до застосування горіхової настоянки? Зокрема, чи можна її вживати за тромбофлебіту?»

Оксана Б.

м. Тетіїв Київської області.

 

ЯК і більшість препаратів і засобів нетрадиційної медицини, спиртова настоянка волоських горіхів теж має протипоказання. Вона може спричинити алергію, тому вживати її треба обережно, стежачи за реакцією організму. Якщо помітите лущення шкіри або безпричинне дертя в роті — треба припинити вживання настоянки й звернутися до лікаря. Можливе несприйняття організмом певних компонентів горіхової настоянки.

Також не слід її вживати за гіпотиреозу, бо в молочних горіхах міститься багато йоду. А надмірність його зашкодить хворій щитоподібній залозі.

Не варто вживати настоянку й у разі захворювань печінки, під час загострення хвороб підшлункової залози та за підвищеного зсідання крові, в тому числі й за тромбофлебіту, а також вагітним і під час годування грудним молоком.

Компреси не рекомендують робити за варикозного розширення вен, у разі загострення шкірних захворювань, екземи чи псоріазу. І, звісно, дітям до 12 років.

Також важливо дотримуватися дози, яку призначить лікар. У разі її перевищення можуть виникнути головний біль, нудота, блювота, порушення сну.

Перш ніж використовувати настоянку на волоських горіхах, бажано порадитися з лікарем і переконатися, що вона вам справді корисна.

Володимир ГУРТОВИЙ,

лікар нетрадиційної

медицини.

 

Лікування поліпів

«У мене виявили поліпи в сечовому міхурі. Це небезпечно? І що робити?»

Петро К.

Козятинський район

Вінницької області.

 

ПОЛІПИ сечового міхура — це доброякісні пухлини. Виникають вони на поверхні слизової оболонки сечового міхура та являють собою аномальне розростання тканин. Вони можуть бути поодинокими чи множинними, мати різну форму й розмір. Головна небезпека поліпів сечового міхура в тому, що вони можуть перерости з доброякісного утворення в злоякісне. Тому не варто зволікати з лікуванням.

Виникнення поліпів може спричинити вірус — поліповірус, а також паразити. Та основним чинником розвитку поліпів є запальні захворювання сечовивідних органів. Запальні процеси завжди є наслідком паразитування патогенних мікроорганізмів на слизовій оболонці. Вражаючи тканини й виділяючи величезну кількість токсинів, мікроорганізми спричиняють ерозію слизової оболонки сечового міхура: структура ушкоджених тканин змінюється, що може призвести до появи осередку доброякісного новоутворення.

Можу порадити лікування чистотілом: столову ложку листя залити 200 мл окропу, настояти 20-30 хвилин. Пити до їди натщесерце, можна додати меду. Курс — два тижні, потім зробити перерву на два тижні й лікування повторити. Чистотіл є потужним протипухлинним засобом.

Позбутися поліпа, який виріс на зовнішньому боці сечового міхура, можна з допомогою марлевих тампонів, просякнутих соком чистотілу. Можна пити по 10 крапель настоянки трави чистотілу на горілці (1:5) двічі на день.

Також корисно робити примочки на ніч.

Щоб позбутися поліпів, треба очищувати весь організм. Є окремі способи очищення травного тракту, сечовидільної системи, жовчного міхура, печінки, тобто всього організму.

Для очищення сечового міхура можна скористатися методикою так званих рисових сніданків. Підготувати 5 півлітрових банок і в одну з них насипати 2 столові ложки рису, залити водою й поставити на добу. Наступного дня промити рис і в цій же банці, заливши свіжою водою, вимочувати ще п’ять діб. Одночасно в другу банку покласти нову порцію рису, залити водою, наступного дня промити його й знову поставити на п’ять діб. Так само вчинити з іншими трьома банками. Через 5 днів усі підготовлені банки будуть зайняті рисом, а в першій банці рис буде вже готовий. Його треба зварити без солі й з’їсти без масла. Протягом наступних чотирьох годин не можна нічого їсти та пити. Порожню банку треба відразу заповнити новою порцією рису. Харчуватися на сніданок рисом потрібно, як мінімум, протягом двох місяців.

За поліпів також корисно пити вівсяний кисіль: натуральний овес у лушпинні ретельно помити, засипати в термос і, заливши окропом, залишити на 3-12 годин. Потім розпарений овес у гарячому вигляді перетерти крізь сито чи марлю, накинуту на друшляк. Вийде клейка маса. Вживати її вранці замість сніданку без солі та цукру. Протягом дня харчуватися лише овочами, фруктами, настоями, свіжоприготованими соками, горіхами. На десерт можна з’їсти чайну ложку меду. Робити ці фітопроцедури потрібно під наглядом уролога.

Любов САЛІЙ,

фітотерапевт.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове