Архів
П’ятниця,
23 липня 2021 року

№ 54 (19902)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Або підготовка, або шантаж

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 20 липня, бойовики 12 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Унаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець ЗСУ дістав поранення. Наступного дня ще один боєць зі складу Об’єднаних сил був поранений унаслідок підриву на невідомому мінно-вибуховому пристрої. «Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан його здоров’я задовільний», — ідеться в повідомленні Оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Сумна звістка, яку оприлюднив місцевий телеканал, надійшла з Харкова: «Вранці, 19 липня, зупинилося серце 29-річного криворізького військовослужбовця Олександра Горбенка. Хлопець отримав важкі поранення 15 липня під час обстрілу у зоні ООС. Його евакуювали на гелікоптері до харківської лікарні, але, на жаль, врятувати не змогли»…

Тим часом російські окупаційні війська продовжують нарощувати бойові спроможності на Сході України і вчаться розгортати понтонні переправи з форсуванням водної перешкоди в ході наступальних дій, а також провадять навчання з бойовою стрільбою артилерійських розрахунків за наступальною тематикою. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Мін-оборони України. Також зазначається, що противник активізував підготовку до проведення диверсійно-розвідувальних заходів: «На передових позиціях окупантів збільшилась присутність особового складу розвідувальних підрозділів і снайперських пар, які нещодавно пройшли спеціальну підготовку в навчальних центрах на території Ростовської області РФ».

Окупаційна влада РФ продовжує нарощувати військову присутність і у Криму. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Російська Федерація розпочала будівництво нового полкового військового містечка для 300 військовослужбовців на тимчасово окупованому півострові. Крім того, під приводом ліквідації наслідків повеней, агресор передислокував на півострів близько 21 тисячі осіб спеціальних підрозділів і 1367 одиниць автомобільної та спеціальної техніки. До того ж постійно на півострові перебуває понад 31 тисяча осіб рядового та начальницького складу збройних формувань країни-окупанта.

Про що все це свідчить? Агресор готується до повномасштабного наступу чи вчергове шантажує як Україну, так і солідарне з нею світове співтовариство?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коли на модернізацію грошей шкода
Читати
Риба шукає, де глибше
Читати
Уже не годувальниця?
Читати
Сумна статистика
Читати
Насувається нова хвиля
Читати
У тіні — мільярди
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове