Архів
П’ятниця,
23 липня 2021 року

№ 54 (19902)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Експерименти на виживання

З 1 СЕРПНЯ вартість електроенергії зросте аж до двох з половиною гривень за кіловат-годину. Але високопосадовці кажуть, що цього замало(!) і ціна одного кіловата повинна бути вища ще на гривню. І не без того, що надалі така вартість може стати реальністю. Тільки звідкіля людям взяти гроші? Ті копійчані підвищення мінімальних зарплат і пенсій не покривають витрат. Крім того, восени очікується здорожчання газу. А нині вже значно зросли ціни на транспортні послуги для пасажирів (у Хмельницькому, наприклад, проїзд у тролейбусі коштує 6 гривень, у маршрутці — 8), вивезення побутових відходів, харчові продукти, ліки тощо. Доки ж у нас триватимуть експерименти на виживання? І чому тарифи підвищують, а їхня якість не стає кращою, як у всьому цивілізованому світі?

Наші керманичі дуже полюбляють кивати в бік західних країн: подивіться, скільки у них споживачі платять за комунальні послуги. Але чомусь жодного разу не порівняли доходи їхніх та наших пересічних громадян. Дуже хочеться, щоб ситуація в державі змінилася на краще. Бо куди вже гірше?

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Грубо порушуються конституційні права простих українців, а президент і його «слуги» не хочуть про це навіть чути. Йдеться про обдурювання споживачів щодо енергоносіїв: газу, електроенергії. При зростанні їх вартості люди біднішають, а мільярдери плодяться і вигадують дедалі нові і нові способи, як обдурити споживача.

У законі чітко написано, що земля та її надра належать народові, а не приватним компаніям, які своїми діями свідомо підривають зсередини підвалини нашої держави та її державотворення. Це не що інше, як зрада народу України та держави в цілому. Але ні Глава держави, ні «слуги» не бачать у цьому складу злочину чи не хочуть бачити.

Пам’ятаю, коли в районі почали будувати газопроводи, ми раділи. За власні кошти купували труби, будували цехи із гідроізоляції, рили траншеї, наймали зварників, купували лічильники. І спочатку наче все було добре. Допоки приватні газові компанії обманним шляхом не взяли на обслуговування наші труби, щоб заробляти на цьому мільярди. Згідно з їхнім ганебним «спецпроєктом», виходить, що українці отримують газ не з надр землі, а з космічних об’єктів. Це справжнісінька корупція. І заміть того щоб з нею боротися, влада, навпаки, сприяє її поширенню та укоріненню.

Не можна було віддавати в приватні руки нафтогазові та енергетичні об’єкти. Вони мають бути державними. І тільки. А тепер ми за свої гроші утримуємо злочинні енергетичні організаційні клани, які натомість повинні ще самі сплачувати сільським і міським громадам, на території яких розташовані газопроводи та лінії електропередач, за оренду землі. І ці кошти йшли б на покращання місцевої інфраструктури. Та приватники про це і слухати не хочуть.

Нині ж влада вирішила передати у приватні руки ще й землю. Наочно бачимо, що приватна власність із газом та електрикою зробила людей бідними, а якщо піде з молотка земля, то станемо ще й рабами.

Микола ШЕВЧУК.

с. Кривошиїнці

Білоцерківського району

Київської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове