Архів
Вівторок,
20 липня 2021 року

№ 53 (19901)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Під сміх нардепів

Галина ВЕРНИГОРА.

ВЕРХОВНА Рада перейменувала село Голобородька Лубенського району Полтавської області на Новоселівку. Здавалось би, рядова законодавча ухвала — про нове ім’я населеного пункту. Проте голосувалася вона під дружній сміх нардепів у сесійній залі. Напевно, парламентарів розвеселило те, що таке ж прізвище було у головного героя українського комедійного політичного телесеріалу «Слуга народу». Його сюжет полягав у тому, що президентом України обрали вчителя історії Василя Голобородька, роль якого виконував тоді ще актор і комік, а зараз чинний Глава держави Володимир Зеленський.

Тим часом перейменувати село, де сьогодні проживає всього 49 осіб, вирішили, аби повернути йому історичну назву і виконати закон про декомунізацію. За інформацією Українського інституту національної пам’яті, після встановлення радянської влади у Пирятинському районі Полтавщини село Новоселівка перейменували на село Голобородька на честь Івана Голобородька. Це особа, яка пов’язана зі встановленням радянської влади на території України та діяльністю компартії (керівник червонопартизанського загону у 1918 році, секретар комсомольської організації Пирятинського повіту; загинув 1920 року у бою з «куркульськими бандами» в складі продзагону під час проведення продрозкладки).

Як ми повідомляли, попереднє цікаве топонімічне рішення Верховна Рада ухвалила 1 липня, коли село Новгородське Бахмутського району Донецької області перейменували на… Нью-Йорк. Населеному пункту так само повернули історичну назву. Перейменування Новгородського ініціювали його жителі, яких у Нью-Йорку налічується близько 12 тисяч.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пошта підвищує ціни
Читати
У платіжках — додаткова графа
Читати
Iспити для держслужбовців
Читати
Заманюють за кордон
Читати
Не спроможні розрахуватися
Читати
Перевертні у формі
Читати
Ціни і тарифи — найбільша проблема
Читати
Зріс розмір аліментів
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове