Архів
Вівторок,
20 липня 2021 року

№ 53 (19901)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Аусвайс» на виживання

Михайло ВЕДМІДЬ.

МИНУЛИЙ тиждень став чи не найспекотнішим від початку «повного і всеосяжного» припинення вогню, оголошеного торік, 22 липня. І не тільки спекою «за 30», а й інтенсивністю ворожого вогню і кількістю втрат особового складу Об’єднаних сил. За сім днів внаслідок вогневих атак бойовиків загинули двоє українських захисників, іще 16 дістали поранення і бойові травми. А загалом за майже рік «примирення» збройні формування РФ на Сході України порушили режим тиші майже 2 тис. разів (464 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння), внаслідок чого загинули 45 військовослужбовців ЗСУ, ще 145 поранені. Нагадаємо: внаслідок розпочатої 2014 року на Сході України російської збройної агресії загинули близько 14 тис. осіб, з яких понад 4 тис. — українські військовослужбовці.

Тим часом влада РФ продовжує примусову паспортизацію в окупованих районах Донецької та Луганської областей, щоб отримати додаткові голоси за партію «Єдина Росія» на виборах депутатів державної думи, які мають відбутися 17-19 вересня.

«610 тисяч паспортів, за їхніми даними, вже роздано. За нашими — приблизно стільки ж, — заявив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович. — З огляду на те що приблизно ще мільйон людей виїхали з окупованого Донбасу до Росії, то сумарно маємо два мільйони виборців (2%). А перед лицем загрози того, що «Єдина Росія», за оцінками деяких російських експертів, узагалі може не перемогти цього року, звичайно, 2% — це дуже вагома цифра. І вони хотіли б її «домалювати».

Звідки ж набирається стільки охочих отримати документ країни-агресора? Про це розповіла Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова: «Чому людина бере цей російський «аусвайс»? Щоб була можливість отримати якісь додаткові виплати, полікуватися, бо, якщо особа не має такого «паспорта», тоді не надають медичного лікування. Людина не може купити певні ліки або отримати їх безкоштовно. Ще це стосується тих осіб, які працюють або вчителями у школі, або лікарями у медзакладах. Якщо вони не отримують такі паспорти, тоді вони позбавляються взагалі роботи. Тому люди, щоб вижити, беруть ці паспорти».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пошта підвищує ціни
Читати
У платіжках — додаткова графа
Читати
Iспити для держслужбовців
Читати
Заманюють за кордон
Читати
Не спроможні розрахуватися
Читати
Перевертні у формі
Читати
Ціни і тарифи — найбільша проблема
Читати
Зріс розмір аліментів
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове