Архів
П’ятниця,
9 липня 2021 року

№ 50 (19898)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Принципове рішення

Микола МОТОРНИЙ.

Футбол. Збірна України з пляжного футболу вирішила не брати участі в чемпіонаті світу в Москві, незважаючи на те що команда успішно кваліфікувалася на турнір. Це принципове рішення не їхати на турнір до країни-агресора підтримали Українська асоціація футболу та Асоціація пляжного футболу України. Нагадаємо, збірна України завоювала право взяти участь у чемпіонаті світу, обігравши у вирішальному матчі кваліфікації швейцарців (6:5). Турнір триватиме у російській столиці з 21 по 29 серпня.

* * *

Чемпіонат Європи-2020. Фінальний турнір. Півфінали. Італія — Іспанія — 1:1 (післяматчеві пенальті — 4:2), Данія — Англія — 1:2.

* * *

Поєдинок за Суперкубок України між чемпіоном країни та володарем Кубка київським «Динамо» і срібним призером Прем’єр-ліги (УПЛ) донецьким «Шахтарем» перенесено з 24 липня на 22 вересня. Таким чином, Прем’єр-ліга задовольнила клопотання «Динамо», підтримане «Шахтарем». Уже придбані квитки на матч залишаються дійсними.

НОК України. За підсумками спортивного червня «Спортивною Зіркою Слобожанщини» визнано легкоатлетку Марину Килипко. На чемпіонаті України, який 18-20 червня відбувся в Луцьку, у змаганнях зі стрибків із жердиною вихованка Віктора Шевцова встановила новий рекорд України, подолавши планку на висоті 470 сантиметрів. Із цим результатом Марина також виграла золоту нагороду чемпіонату, виконала олімпійський норматив і забезпечила собі місце в команді України на Олімпійських іграх у Токіо.

Легка атлетика. 20-річний український легкоатлет Михайло Кохан з особистим рекордом виграв змагання із метання молота на Меморіалі Іштвана Дюлая в Секешфегерварі (Угорщина). Найкраща спроба Кохана — 80,78 м — стала четвертим результатом сезону в світі. Позаду українця лишилися такі гранди з метання молота, як бронзовий призер Олімпійських ігор, триразовий призер чемпіонатів світу й чинний чемпіон Європи поляк Войцех Новіцкі (80,58) і його співвітчизник, чотириразовий чемпіон світу Павел Файдек (78,78).

* * *

У Стокгольмі наша співвітчизниця Ярослава Магучіх перемогла у змаганнях зі стрибків у висоту на п’ятому етапі Діамантової ліги з легкої атлетики з результатом 203 см. Це найкраще досягнення сезону в світі. Українка Анна Рижикова виграла «бронзу» на дистанції 400 метрів із бар’єрами. Вона показала результат 52,96 секунди — це новий рекорд України. Для Анни це третя нагорода Діамантової ліги в цьому сезоні. Зі стрибків у довжину Марина Бех-Романчук посіла третє місце з результатом 6,79 м.

Олімпіада-2020. Організатори Олімпійських ігор у Токіо планують внести чергові корективи, пов’язані з обмеженням допуску глядачів на трибуни. Через стрімке розповсюдження нового штаму коронавірусу «Дельта» влада Японії розглядає варіант допуску на трибуни Національного стадіону під час церемонії відкриття Ігор, що відбудеться 23 липня, лише представників Міжнародного олімпійського комітету, високопоставлених дипломатів і спонсорів. Обмеження можуть стосуватися й церемонії закриття Ігор, запланованої на 8 серпня.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зима може бути важкою
Читати
Більшість проти
Читати
Видобуток сповільнився
Читати
У мінідекрет — родичам
Читати
Ощадбанк готують до продажу
Читати
Не наїздишся
Читати
Наш — найстійкіший
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове