Архів
П’ятниця,
9 липня 2021 року

№ 50 (19898)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Iз виплатами затримка

Підготувала
Маргарита СИТНИК.

Українці масово скаржаться: субсидій та пільг за травень-червень катма досі. Хоча Мінсоцполітики обіцяло отримувачам, що кошти перерахують наприкінці минулого місяця.

ЯК ВІДОМО, нещодавно правила призначення субсидій укотре підкоригували. Отже, з 1 травня допомога для оплати житлово-комунальних послуг надається лише в готівковій формі. Не має на неї права людина, у котрої на депозитному рахунку лежить понад 100 тисяч гривень (хоча при розрахунку розміру субсидії доходи від розміщення вкладів та дивіденди од цінних паперів не беруться до уваги). Також не одержить субсидію сім’я, що має у власності більш ніж одне житлове приміщення (але хата в селі, крім квартири, заявляв глава уряду Д. Шмигаль, на це не впливає) чи транспортним засобом віком менше п’яти років.

Міністерство фінансів провело верифікацію субсидіантів на відповідність новим умовам і передало колегам із Мінсоцполітики результати перевірки. На підставі цієї інформації органи соцзахисту населення в автоматичному режимі перепризначили допомогу на оплату житлово-комунальних послуг для домогосподарств, які її отримували в попередньому опалювальному періоді (2020-2021 роки). Середній розмір виплати за травень та червень, яка, власне, досі не надійшла, — близько 290 гривень на місяць.

У понеділок Мінсоцполітики знову пообіцяло, що «вже найближчим часом громадяни отримають належні їм суми житлової субсидії за травень-червень поточного року у повному обсязі».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зима може бути важкою
Читати
Більшість проти
Читати
Видобуток сповільнився
Читати
У мінідекрет — родичам
Читати
Ощадбанк готують до продажу
Читати
Не наїздишся
Читати
Наш — найстійкіший
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове