Архів
П’ятниця,
9 липня 2021 року

№ 50 (19898)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Грабовець у танцювальному вихорі

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Фото автора.

Тернопільський район

Тернопільської області.

ЦЕ НЕВЕЛИКЕ село, що за 17 кілометрів од Тернополя, може сміливо ввійти в аннали історії як найбільш танцювальне в Україні. Танцями тут займається чи не кожний десятий мешканець — від малого до старого, а при клубі діє чотири ансамблі: наймолодший за віком учасників «Карамелька», в якому їх 20, далі — «Сонечко» (11), «Дзвіночки» (13) і дорослий «Едельвейс» (16). А всіх їх патронує Анастасія Джафарова, студентка Теребовлянського коледжу культури і мистецтв.

Анастасія захопилась українськими народними танцями змалечку, її танцювальний «стаж» налічує вже понад дванадцять років. Вона зуміла залучити до цього мистецтва не лише своїх ровесниць, а й найменшеньких дівчаток і хлопчиків. Усі вони танцюють і на сцені клубу свого села, й у інших населених пунктах місцевої ОТГ: показували власні запальні номери у сусідніх Байківцях, Подолянах. А не так давно повернулися з Києва, де на фестивалі з народної хореографії посіли третє місце.

І голова Великогаївської ОТГ Олег Кохман, і сама Анастасія Джафарова щиро вірять, що про Грабовець знатимуть не тільки завдяки лікарю-науковцю Орестові Березовському чи поетові Борису Шавурському, які є вихідцями з цього села: прославлять його і місцеві танцюристи, котрі неодмінно стануть відомими. Це нинішні учасники «Едельвейсу» Яна Курій, Юлія Данилюк, Катерина Мричко, Анастасія Джафарова, Лілія Ломницька, Ірина Шабліста, Анастасія Микитова (на фото) та багато інших, які наполегливо опановують основи хореографічної майстерності на сцені Грабовця.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове