Архів
П’ятниця,
11 червня 2021 року

№ 43 (19892)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Хороша новина

Доступно, зручно, красиво

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

В КУРОРТНІЙ Одесі відкрито пляж для людей з інвалідністю. На просторій території, що займає площу 4,5 тисячі квадратних метрів, створено всі відповідні умови, а меценатами та втілювачами проєкту стали ТОВ «Фокус Лоджистік» і члени спортивного клубу інвалідів «Одеса-Баскет».

Є вхідний 46-метровий пандус, чотири зручних, спеціально обладнаних входи у воду, роздягальні, душові, медпункт, тактильна плитка для незрячих, дитячі спеціалізовані майданчики і багато іншого. Всі послуги абсолютно безкоштовні. В ході будівництва враховувалися побажання людей з інвалідністю та їх пропозиції. Все робилося так, щоб пляж для них був максимально комфортним, гарним, викликав позитивні емоції.

Цей проєкт унікальний не тільки для України, а й для Європи. Його особливість в тому, що він реалізований на приватні кошти — як приклад соціально відповідального бізнесу. На його будівництво пішло близько 5 тисяч тонн граніту, близько 30 тисяч тонн гальки, майже 5 тисяч тонн піску, а бетону використано стільки, що вистачило б на зведення п’ятиповерхового будинку. Пляж оснащено плаваючою коляскою-амфібією, на якій можна по пандусу спуститися в воду. Ще одним елементом безбар’єрного середовища став спеціальний ліфт для підйому і спуску інвалідів-візочників. Не кожен платний пляж може похвалитися такими перевагами.

Надалі на інклюзивному пляжі працюватимуть реабілітаційні програми, проводитимуться безкоштовні групові заняття спортом, кінопокази та благодійні фестивалі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тарифи тільки ростуть
Читати
I то гроші
Читати
Не в лідерах, але серед найуспішніших
Читати
Документи доведеться почекати
Читати
Нелегальна зброя калічить
Читати
Карантин планують послабити
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове